Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Δεύτερη αποφοίτηση αγροτών-σπουδαστών από την Ακαδημία Σίτου
[Η Καθημερινή]: Δεύτερη αποφοίτηση αγροτών-σπουδαστών από την Ακαδημία Σίτου

[Η Καθημερινή]: Δεύτερη αποφοίτηση αγροτών-σπουδαστών από την Ακαδημία Σίτου

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση και του δεύτερου έτους λειτουργίας της Ακαδημίας Σίτου «Μέλισσα Κίκιζας», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 η 2η Τελετή Αποφοίτησης των σπουδαστών της. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κοσμήτορας του Perrotis College δρ Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δρ Ευάγγελος Βέλλιος καθώς και πλήθος επιχειρηματιών.
Η εκπαίδευση στην Ακαδημία Σίτου για την οποία δημιουργήθηκε νέο, ξεχωριστό κτίριο, δίνοντας έτσι ένα μόνιμο χαρακτήρα στην εκπαιδευτική αυτή πρωτοβουλία, συνίσταται στην παροχή θεωρητικών αλλά και πρακτικών γνώσεων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας, την αύξηση της παραγωγής και τη μείωση των κοστολογίων στην παραγωγή σκληρού σίτου. Στην Ακαδημία Σίτου φοιτούν κάθε χρόνο 25 νέοι αγρότες, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους σχετικά με τις ορθές πρακτικές καλλιέργειας του σκληρού σιταριού, την ενδεδειγμένη χρήση λιπασμάτων και μηχανημάτων, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τη σωστή κοστολόγηση. Επιπλέον, οι αγρότες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας της «Μέλισσα Κίκιζας» λαμβάνουν καθημερινά συμβουλευτικές υπηρεσίες από τους γεωπόνους της εταιρείας.
Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ένας από τους συμμετέχοντες παραγωγούς έλαβε πλήρη υποτροφία για να φοιτήσει στο ετήσιο πρόγραμμα «Σύγχρονες Γεωργικές Πρακτικές» στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!