Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Deal 197,9 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του «Υγεία»
[Η Καθημερινή]: Deal 197,9 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του «Υγεία»

[Η Καθημερινή]: Deal 197,9 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του «Υγεία»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα εξαγορών ελληνικών νοσοκομειακών μονάδων από ξένα επενδυτικά κεφάλαια, καθώς οι προοπτικές στον κλάδο των ιδιωτικών θεραπευτηρίων εκτιμώνται ως ιδιαίτερα θετικές.

Η CVC Capital Partners είναι πρόθυμη να δαπανήσει 197,9 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον έλεγχο του Υγεία από την MIG ένα χρόνο μετά την καταβολή 80 εκατ. ευρώ με την οποία εξασφάλισε πλειοψηφική συμμετοχή στην «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε.», στην οποία ανήκει το νοσοκομείο Metropolitan και την προσφορά 48 εκατ. σε μετρητά και ανάληψη χρεών για την εξαγορά της γενικής κλινικής ΙΑΣΩ General στον Χολαργό.

Θρυαλλίδα όλων αυτών των εξελίξεων ήταν η αυξανομένη ζήτηση που έχουν οι ασφάλειες υγείας στην ελληνική αγορά, καθώς τα νοικοκυριά διαπιστώνουν την κατάρρευση του δημόσιου τομέα υγείας, η οποία με τη σειρά της έφερε ξένους επενδυτές στις ελληνικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις και ειδικότερα γερμανικών και κινεζικών συμφερόντων στην Αγροτική Ασφαλιστική και την Εθνική Ασφαλιστική αντίστοιχα.

Με τις ασφαλιστικές καλά κεφαλαιοποιημένες και την παραγωγή ασφαλίστρων ανοδική, ο επόμενος κρίκος της αλυσίδας, οι κλινικές, αποκτούν έναν εύρωστο πελάτη. Η κινητικότητα που καταγράφεται στην παρούσα συγκυρία στον κλάδο είναι πολυεπίπεδη. Αφορά τόσο συζητήσεις ξένων με ελληνικές πιστώτριες τράπεζες όσο και ασφαλιστικές υπό ξένο πλέον έλεγχο που ενδεχομένως να τοποθετούνταν σε περιουσιακά στοιχεία του κλάδου.

Την αποδοχή της δεσμευτικής προσφοράς που υπέβαλε η Hellenic Healthcare S.A.R.L, η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC Capital Partners για την εξαγορά του συνόλου της συμμετοιχής της στο «Υγεία», είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα η Marfin Investment Group, κάτοχος μέχρι σήμερα του 70.37%% του μετοχικού κεφαλαίου του θεραπευτηρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!