Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Οι cloud τεχνολογίες της Microsoft αλλάζουν τον «κόσμο» του retail
[Η Καθημερινή]: Οι cloud τεχνολογίες της Microsoft αλλάζουν τον «κόσμο» του retail

[Η Καθημερινή]: Οι cloud τεχνολογίες της Microsoft αλλάζουν τον «κόσμο» του retail

H Μαρία, μια 32χρονη travel blogger σχεδιάζει το επόμενο μεγάλο ταξίδι της – να ανέβει το Όρος Κιλιμάντζαρο και γι’ αυτή την αποστολή της χρειάζεται νέες ορειβατικές μπότες. Μέσω του smartphone της, ζητά από την Cortana, την ψηφιακή της βοηθό, να της δώσει ιδέες, περιορίζοντας τον χρόνο που η ίδια θα ξόδευε σε αναζήτηση και έρευνα αγοράς.
Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, η Cortana αναλύει εικόνες του εδάφους στο Κιλιμάντζαρο και αναζητά σχετικά καταστήματα στη γύρω περιοχή. Η Cortana προτείνει τρεις επιλογές και η Μαρία διαλέγει τα παπούτσια που της αρέσουν από ένα από τα αγαπημένα της καταστήματα. Στη συνέχεια, το κατάστημα καλεί τη Μαρία μέσω chatbot, ρωτώντας την αν θα ήθελε να δοκιμάσει τα ορειβατικά παπούτσια που επέλεξε, σε κάποιο κοντινό υποκατάστημα. Πρόκειται για ιδανική ευκαιρία καθώς αυτή την περίοδο, τα υποκαταστήματα της αλυσίδας διοργανώνουν μια διαδραστική εμπειρία με θέμα την αναρρίχηση στο Κιλιμάντζαρο! Εκεί, η Μαρία μπορεί να δοκιμάσει τις μπότες που επέλεξε και να τις αγοράσει με έκπτωση.
Όταν η Μαρία φτάνει στο μαγαζί, ένας πωλητής έχει ήδη βρει ένα ζευγάρι από τα παπούτσια που αναζήτησε, στο νούμερό της, το οποίο έμαθε ανατρέχοντας στις προηγούμενες αγορές της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!