Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ο χρόνος τελειώνει, προειδοποιεί το ΔΝΤ για το χρέος
[Η Καθημερινή]: Ο χρόνος τελειώνει, προειδοποιεί το ΔΝΤ για το χρέος

[Η Καθημερινή]: Ο χρόνος τελειώνει, προειδοποιεί το ΔΝΤ για το χρέος

Νέα προσπάθεια σύγκλισης με τους Ευρωπαίους στο θέμα του χρέους πραγματοποιεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο για επαφές με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς.

«Ο χρόνος τελειώνει», προειδοποίησε χθες ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, σχετικά με τη συμφωνία για το χρέος, τονίζοντας για άλλη μία φορά ότι, παρά την πρόοδο που έχει υπάρξει στις διαπραγματεύσεις, οι προτάσεις των Ευρωπαίων δεν έχουν φτάσει ακόμη σε σημείο που να ικανοποιεί το Ταμείο.

«Πρέπει να γίνουν περισσότερα», σημείωσε ο κ. Ράις, ο οποίος εξήγησε πως αυτό αφορά το θέμα του χρέους, καθώς η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος δεν άφησε καμία αμφιβολία για τη σημασία που θα έχει για τις αγορές η συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Οπως είπε, η συμμετοχή εξ ορισμού θα σημαίνει ότι το χρέος είναι βιώσιμο και θα οδηγήσει σε προσέλκυση επενδύσεων. Ενα βιώσιμο χρέος είναι προϋπόθεση για μια βιώσιμη ανάπτυξη, συνέχισε. Πάντως, δεν θέλησε να σχολιάσει πού θα φτάσει το κόστος δανεισμού αν δεν μπει το Ταμείο στο πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, το Ταμείο δεν αφήνει ποτέ το τραπέζι, είπε ο κ. Ράις επικαλούμενος την κ. Λαγκάρντ, για να τονίσει ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται. Ωστόσο, σημείωσε ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος καθώς τον Αύγουστο λήγει το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!