Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Ν. Χριστοδουλίδης : Ο Ακιντζί ήρθε για να αποχωρήσει
[Η Καθημερινή]: Ν. Χριστοδουλίδης : Ο Ακιντζί ήρθε για να αποχωρήσει

[Η Καθημερινή]: Ν. Χριστοδουλίδης : Ο Ακιντζί ήρθε για να αποχωρήσει

Αποφασισμένος να αποχωρήσει πριν ακόμα πραγματοποιηθεί η χθεσινή συνάντηση, ήταν ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου.

Οπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, γεγονότα αλλά και δηλώσεις από την πλευρά του Ακιντζί έδειχναν ότι «ήρθε για να αποχωρήσει», προσθέτοντας ότι είχε ζητήσει να μην υπάρχουν φωτογράφοι και κάμερες ενώ και η απόφαση του να ακυρώσει την συνάντηση των διαπραγματευτών την Τρίτη, εξαρχής έκανε φανερές τις προθέσεις του.

Ωστόσο όπως ανέφερε, το κλίμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν πολύ θετικό, και δεν υπήρχε κάτι που να προμήνυε αυτή την εξέλιξη, σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν βρόντηξε την πόρτα, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Μουσταφά Ακιντζί, αλλά ζήτησε διάλειμμα και βγήκε έξω. Εξηγώντας ότι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες από την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα όπως και ο κ. Αιντε. Κάποια στιγμή, η τουρκοκυπραική αντιπροσωπεία είπε ότι αναχωρεί. «Είπαν, εμείς φεύγουμε», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι κανένας δεν κατάλαβε ότι φύγανε αλλά ότι απλώς είχαν βγει έξω.

Ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε την τροπή της χθεσινής συνάντησης ως μια αρνητική εξέλιξη που δεν βοηθά την ουσία των διαπραγματεύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!