Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: «Χρειαζόμαστε φίλους και όχι εχθρούς»
[Η Καθημερινή]: «Χρειαζόμαστε φίλους και όχι εχθρούς»

[Η Καθημερινή]: «Χρειαζόμαστε φίλους και όχι εχθρούς»

Εναν ασυνήθιστα συμφιλιωτικό τόνο είχε ο φετινός ετήσιος λόγος προς το έθνος που απηύθυνε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στον οποίο κυριάρχησε η προσέγγιση με τις ΗΠΑ και οι διακηρύξεις περί εύρεσης φίλων και όχι εχθρών. Ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία πρέπει να χτίσει μία καλή σχέση με την επερχόμενη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, ερχόμενος σε αντίθεση με προηγούμενους λόγους του, στους οποίους οι επιθέσεις του κατά της Δύσης και ιδίως κατά των ΗΠΑ ήταν διαρκείς, ενώ αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του λόγου του σε εσωτερικά κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.

«Δεν επιζητούμε σύγκρουση με κανέναν. Δεν τη χρειαζόμαστε. Δεν ψάχνουμε και δεν έχουμε ψάξει ποτέ εχθρούς. Χρειαζόμαστε φίλους», ανέφερε ο Πούτιν στην πολιτική ελίτ της Ρωσίας, η οποία συγκεντρώθηκε σε μία από τις πιο μεγαλοπρεπείς αίθουσες του Κρεμλίνου. Στη συνέχεια, προσέθεσε πως η Ρωσία είναι «έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθότι οι δύο χώρες έχουν από κοινού την ευθύνη της διεθνούς ασφάλειας», τονίζοντας ότι οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής.

Ο Πούτιν είχε ήδη αναφερθεί προηγουμένως στις ελπίδες του ότι η εκλογή Τραμπ θα συμβάλει στην αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών, γι’ αυτό πολλοί αναλυτές έχουν τονίσει ότι είναι σχεδόν απίθανο να προβεί σε αντιδυτική ρητορική πριν από την ορκωμοσία του Τραμπ τον Ιανουάριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!