Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Χουλιαράκης: Αναγκαία πολιτική η υπερφορολόγηση, θα διορθωθεί
[Η Καθημερινή]: Χουλιαράκης: Αναγκαία πολιτική η υπερφορολόγηση, θα διορθωθεί

[Η Καθημερινή]: Χουλιαράκης: Αναγκαία πολιτική η υπερφορολόγηση, θα διορθωθεί

Μια νέα, σε σύγκριση με πρόσφατη εκδοχή που ο ίδιος είχε παρουσιάσει και πάλι στη Βουλή, αναφορικά με ζητήματα φορολογικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σκιαγράφησε απόψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ.Χουλιαράκης: συγκεκριμένα δεν μίλησε αυτή τη φορά για συνειδητή ιδεολογική επιλογή υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης, προκειμένου να ενισχυθούν οι αδύναμοι, αλλά για αναγκαία πολιτική εν μέσω κρίσης, η οποία μεσοπρόθεσμα θα διορθωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό δε, υποστήριξε ότι κονδύλια για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής εξασφαλίζονται από το μέτωπο της μείωσης των δαπανών, ενώ επιπρόσθετο ενδιαφέρον έχει και ο ισχυρισμός του ότι μπορεί να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη περικοπή δημοσίων δαπανών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το σε ποιούς τομείς και με ποιούς τρόπους κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί.

«Να θυμίσω ότι το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί ότι δεν υπάρχει πια χώρος περαιτέρω συμπίεσης των πρωτογενών λειτουργικών δαπανών του δημοσίου. Εγώ διαφωνώ. Εγώ νομίζω ότι υπάρχει. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πλησιάζει τα 4,2 δισ ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του κατά την διάρκεια συνεδρίασης με αντικείμενο τον απολογισμό-ισολογισμό για το οικονομικό έτος 2015, ο αναπληρωτής υπουργός σε μια προσπάθεια να αναδείξει τις διαφορές μεταξύ της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, υποστήριξε ότι αμφότερες βάζουν φόρους, αλλά η σημερινή συγκυβέρνηση έχει περισσότερη κοινωνική ευαισθησία.

«Το επαναλαμβάνω: η επιλογή ήταν μικρή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!