Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Χωρίς πανηγυρισμούς η έξοδος
[Η Καθημερινή]: Χωρίς πανηγυρισμούς η έξοδος

[Η Καθημερινή]: Χωρίς πανηγυρισμούς η έξοδος

Σε διαφορετικές συνθήκες από αυτές που η κυβέρνηση σχεδίαζε έφτασε η ώρα ολοκλήρωσης του μνημονιακού προγράμματος. Μεθαύριο, Δευτέρα, ολοκληρώνεται το τρίτο μνημόνιο, αυτό που συμφώνησε η κυβέρνηση Τσίπρα με τους δανειστές. Τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν από τις 23 Ιουλίου και μετά, η πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι και οι τουλάχιστον ατυχείς χειρισμοί, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διαχείρισης της επόμενης μέρας, ορθώνουν εμπόδιο ανυπέρβλητο σε κάθε σκέψη για πανηγυρισμούς που υπήρχε στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Την ίδια στιγμή, η άνοδος στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων τις προηγούμενες ημέρες, ως αποτέλεσμα της γενικότερης αστάθειας στις διεθνείς αγορές που προκάλεσε η κρίση στην Τουρκία, έρχεται επίσης να επιβάλει χαμηλότερους τόνους, καθώς αναδεικνύει το πόσο εύθραυστη και ευάλωτη παραμένει η ελληνική οικονομία.

Πολύ περισσότερο δε, που η έκθεσή της στις διαθέσεις των αγορών θα μεγαλώσει μετά την καθαρή έξοδο, που προτάσσει ως επιτυχία της η κυβέρνηση. Αλλωστε, οι εξελίξεις στις διεθνείς αγορές λειτούργησαν ανασταλτικά σε μια δοκιμαστική έξοδο που η κυβέρνηση θα επιθυμούσε να συνδυάσει με την ολοκλήρωση του προγράμματος, προκειμένου να δείξει ότι η χώρα μπορεί να κινηθεί άνετα στην άντληση κεφαλαίων εκτός μνημονιακού περιβάλλοντος.

Χωρίς πανηγυρισμούς, λοιπόν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα δώσει σε μήνυμά του υπό μορφήν διαγγέλματος το στίγμα της επόμενης μέρας, εστιάζοντας στη μετάβαση της χώρας σε μια νέα εποχή και στην αλλαγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!