Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Χωρίς μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου το τραμ
[Η Καθημερινή]: Χωρίς μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου το τραμ

[Η Καθημερινή]: Χωρίς μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου το τραμ

Με εξοπλισμό από το τραμ επιχειρεί η διοίκηση των ΣΤΑΣΥ να καλύψει τα κενά που διαπιστώνει ότι υπάρχουν στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Ετσι, οι στάσεις του τραμ μένουν «γυμνές» προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού.

Με τη σταδιακή εφαρμογή του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου άρχισαν να διαφαίνονται οι σημαντικές ελλείψεις σε εκδοτικά μηχανήματα, καθώς εκ του αποτελέσματος διαπιστώθηκε ότι ο αρχικός σχεδιασμός απείχε πολύ από τις πραγματικές ανάγκες. Αποφασίστηκε ότι η ταχύτερη λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού από τις ελλείψεις σε εκδοτικά μηχανήματα, ήταν η μεταφορά ορισμένων εξ αυτών από τις λιγότερο «δημοφιλείς» στάσεις του τραμ. Αποτέλεσμα, όμως, είναι μετά την αποψίλωση του τραμ από εκδοτικά μηχανήματα να προκύψουν στάσεις που δεν παρέχουν τη δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίου. Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν αυτόματα μηχανήματα από 26 από τις συνολικά 48 στάσεις του τραμ, στις οποίες οι επιβάτες δεν μπορούν πλέον να προμηθευτούν εισιτήρια ή να επαναφορτίσουν τις κάρτες τους. Ακόμη, όμως, και στις στάσεις που παραμένουν μηχανήματα έκδοσης και επαναφόρτισης εισιτηρίων, αυτά δεν επαρκούν, καθώς δεν είναι λίγες οι στάσεις όπου για την εξυπηρέτηση στις δύο αποβάθρες διατίθεται μόλις ένα μηχάνημα.

Με εξώδικη διαμαρτυρία του ο σύλλογος εργαζομένων τραμ καταγγέλλει την αποξήλωση των 26 μηχανημάτων από στάσεις του τραμ «λόγω κακού συντονισμού από την αρμόδια εταιρεία», καθώς και την υπολειτουργία του οικίσκου έκδοσης εισιτηρίων στην τερματική στάση του Συντάγματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!