Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Χωρίς Μαθηματικό το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο – Παραμένουν τα διδακτικά κενά στο πρότυπο σχολείο
[Η Καθημερινή]: Χωρίς Μαθηματικό το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο – Παραμένουν τα διδακτικά κενά στο πρότυπο σχολείο

[Η Καθημερινή]: Χωρίς Μαθηματικό το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο – Παραμένουν τα διδακτικά κενά στο πρότυπο σχολείο

Με διδακτικά κενά περίπου 70 ωρών άρχισε η φετινή σχολική χρονιά για τους μαθητές του Βαρβακείου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου. Πρόκειται για το 20% του συνόλου των μαθημάτων κυρίως ειδικοτήτων βασικού κορμού, όπως Μαθηματικά, Φιλολογικά και Φυσικές Επιστήμες. Αν και τα περισσότερα από τα εν λόγω κενά καλύφθηκαν σταδιακά και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, ο κ. Παναγιώτης Γκενάκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου στο Γυμνάσιο εξηγεί στην «Κ» ότι η μερική αποκατάσταση έγινε με «αποσπασματική και ολιγόωρη διάθεση καθηγητών και χωρίς τα απαιτούμενα αξιολογικά κριτήρια» σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τα πρότυπα σχολεία.

Αν και ο Σύλλογος είχε επισημάνει τα κενά στις θέσεις μαθηματικού, βιολόγου και φιλολόγου από τον Μάιο με επιστολή που απηύθυνε, μεταξύ άλλων, και προς τον υπουργό Παιδείας, σήμερα πάνω από 1,5 μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων εκκρεμεί η κάλυψη 12 ωρών, εκ των οποίων οι 8 στο αντικείμενο των μαθηματικών, δηλαδή σε ένα από τα μαθήματα βάσει του οποίου έγινε ουσιαστικά η επιλογή των μαθητών για την είσοδο τους στο ιστορικό δημόσιο σχολείο. Ωστόσο, ο τρόπος που καλύπτονται έστω και σταδιακά τα εν λόγω κενά χαρακτηρίστηκε από τον κ. Γκενάκο ως προβληματικός, ενώ «τίποτα δεν μας εξασφαλίζει», όπως ανέφερε στην «Κ», «ότι δεν θα γίνει κάτι ανάλογο και στο άμεσο μέλλον, δηλαδή τον Μάιο 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!