Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Χορήγηση ασύλου και στον τρίτο από τους οκτώ Τούρκους
[Η Καθημερινή]: Χορήγηση ασύλου και στον τρίτο από τους οκτώ Τούρκους

[Η Καθημερινή]: Χορήγηση ασύλου και στον τρίτο από τους οκτώ Τούρκους

Πολιτικό άσυλο και στον τρίτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που εισήλθαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα, αποφάσισε να χορηγήσει η δευτεροβάθμια επιτροπή ασύλου.

Η χορήγηση ασύλου αφορά τον Τούρκο στρατιωτικό Ούγκουρ Ουτσάν. Μετά τη χθεσινή απόφαση ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου του γνωστοποιήθηκε η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου. Στη συνέχεια επέστρεψε στον χώρο όπου φυλάσσεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μαζί με τους άλλους επτά συναδέλφους του.

Υπενθυμίζεται πως και οι οκτώ αξιωματικοί έχουν αφεθεί ελεύθεροι από τον περασμένο Μάιο και βρίσκονται σε ειδικό χώρο, ο οποίος για την ασφάλειά τους παραμένει μυστικός και φρουρείται. Τις προηγούμενες φορές το Δημόσιο είχε προσφύγει κατά των αποφάσεων των αρμοδίων επιτροπών για τη χορήγηση ασύλου, ωστόσο, μετά την απόφαση από το ΣτΕ, που τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ασύλου στους οκτώ, η διαδικασία παροχής ασύλου από τις αρμόδιες επιτροπές έχει τυπικό χαρακτήρα.

Και σε αυτήν την περίπτωση, πάντως, αναμένεται ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής του να καταθέσει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αίτηση ακύρωσης, αίτηση αναστολής και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής. Με τη χορήγηση ασύλου από το ΣτΕ, οι αρμόδιες αρχές υποχρεούνται να παράσχουν στους Τούρκους αξιωματικούς, όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τους οκτώ, τα αναγκαία έγγραφα προκειμένου να βρίσκονται στη χώρα μας σε καθεστώς ασύλου, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι θα διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα και όπως έχουν τονίσει οι συνήγοροί τους θα μπορούν, κάτι που θέλουν, στο μέλλον να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδος και να επιλέξουν άλλη ευρωπαϊκή χώρα ως τόπο διαμονής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!