Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες αναζητούν συγγενείς
[Η Καθημερινή]: Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες αναζητούν συγγενείς

[Η Καθημερινή]: Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες αναζητούν συγγενείς

«Σκεφτείτε την αγωνία μιας μάνας που έχει χάσει το παιδί της σε ένα εμπορικό κέντρο, έστω για λίγα λεπτά. Μπορείτε να καταλάβετε έτσι πώς αισθάνεται ο γονιός που βρέθηκε σε ένα ελληνικό νησί ύστερα από κάποιο ναυάγιο και δεν ξέρει πού βρίσκεται το παιδί του. Η σύζυγος που αναζητεί τον άνδρα ή τον αδελφό της σε ένα άγνωστο μέρος», λέει στην «Κ» η κ. Μαρίνα Σπυριδάκη, υπεύθυνη Πεδίου της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) για τον τομέα αποκατάστασης συγγενικών δεσμών μεταξύ μεταναστών και προσφύγων που έχουν έρθει στην Ευρώπη.

Οπως δείχνουν τα στοιχεία καταγραφών, το 2016 (έτος κατά το οποίο οι μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη ήταν ιδιαιτέρως αυξημένες) αναζητούνταν 20.000 άτομα σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1.000 ανοικτές υποθέσεις αναζητήσεων, ενώ το α΄ εξάμηνο του 2018 κατατέθηκαν 268 νέα αιτήματα αναζητήσεων και ταυτόχρονα εξιχνιάστηκαν 55 υποθέσεις.

Η εξιχνίαση των υποθέσεων μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο και δύσκολη, λέει η κ. Σπυριδάκη. Υπάρχουν συγγενείς που χάθηκαν, χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την Ευρώπη, κάποιοι που έμειναν πίσω. Μπορεί ένας γονιός να αναζητεί τα παιδιά του, τα οποία απλώς βρίσκονται σε ένα άλλο νησί του Αιγαίου, αλλά δεν μπορεί να τα βρει γιατί επίσημα έγγραφα δεν υπάρχουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!