Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: «Χέρι βοήθειας» η εφαρμογή για κινητά
[Η Καθημερινή]: «Χέρι βοήθειας» η εφαρμογή για κινητά

[Η Καθημερινή]: «Χέρι βοήθειας» η εφαρμογή για κινητά

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Σε μια δύσκολη περίοδο για την Ευρωπαϊκή Ενωση με φόντο το Βrexit, η ηλεκτρονική εφαρμογή «Erasmus+» έρχεται να υπενθυμίσει τον πιο «εμβληματικό» –όπως χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ– θεσμό της Ε.Ε., το Erasmus, που συμπλήρωσε στις 13 Ιουνίου τα 30 του χρόνια. Τα «γενέθλια» του προγράμματος –μέσω του οποίου από το 1987 έχουν ωφεληθεί 9 εκατομμύρια σπουδαστές, εθελοντές και εκπαιδευόμενοι– γιορτάστηκαν την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ενώ συμπεριλήφθηκαν και στις τοποθετήσεις ευρωβουλευτών κατά τη διάρκεια και άλλων συζητήσεων της ολομέλειας. Τρεις φοιτητές του προγράμματος έλαβαν από ένα βραβείο εκπροσωπώντας τη «γενιά Εράσμους», ο Tiago Brandao Rodrigues, ο Jens Schmitz και η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, οι οποίοι μιλώντας στη μητρική τους γλώσσα και ικανοποιημένοι γι’ αυτό παρουσίασαν την επιτυχημένη τους διαδρομή από το μακρινό τους πρώτο ταξίδι στην Ευρώπη.

Η Επιτροπή παρουσίασε την εφαρμογή για κινητά, που σχεδιάστηκε κυρίως για φοιτητές και συμμετέχοντες στις ανταλλαγές. Αυτή θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα:

• Να παρακολουθούν εύκολα την πρόοδό τους και να υπογράφουν τις συμβάσεις για τις σπουδές τους μέσω Διαδικτύου τόσο με το πανεπιστήμιο αποστολής όσο και με το πανεπιστήμιο υποδοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!