Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Χαρίτσης: Η Ευρώπη μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα
[Η Καθημερινή]: Χαρίτσης: Η Ευρώπη μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα

[Η Καθημερινή]: Χαρίτσης: Η Ευρώπη μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα

Η Πολιτική Συνοχής αποτελεί ίσως, το μοναδικό αντίβαρο απέναντι στις διαλυτικές τάσεις που δημιουργούν στην Ε.Ε. οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η άνοδος της εθνικιστικής ‘Ακρας Δεξιάς. Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και υπογραμμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει σαφή θέση σε αυτή την μεγάλη σύγκρουση που θα κρίνει το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διεκδικεί η Ελλάδα, όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, την αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού και την πλαισίωσή του με αυτόνομες πηγές χρηματοδότησης. Κυρίως όμως παλεύει για την ενίσχυση της Πολιτικής Συνοχής που είναι το βασικό εργαλείο που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Ένωση για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναλυτικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε τα εξής:

«Σε αυτό πλαίσιο, οι επιτυχίες της χώρας μας στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων τα τελευταία τρία χρόνια συνιστούν το καλύτερο επιχείρημα υπέρ της Πολιτικής Συνοχής. Οι πόροι αυτοί κράτησαν την ελληνική οικονομία όρθια σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.

Μια κρίσιμη συζήτηση διεξάγεται αυτή την περίοδο στην Ευρώπη, αφορά τον νέο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το 2020 και το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής. Η συζήτηση αυτή συμπυκνώνει όλα τα μεγάλα διλήμματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και αναδεικνύει τις βασικές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις που διεκδικούν την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης με επίκεντρο της αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή και εκείνες του νεοφιλελευθερισμού και της εθνικής αναδίπλωσης που απειλούν να δυναμιτίσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει σαφή θέση σε αυτή την μεγάλη σύγκρουση που θα κρίνει το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις επόμενες δεκαετίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!