Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Χάνει και τη Famar η οικογένεια Μαρινόπουλου
[Η Καθημερινή]: Χάνει και τη Famar η οικογένεια Μαρινόπουλου

[Η Καθημερινή]: Χάνει και τη Famar η οικογένεια Μαρινόπουλου

Μετά τα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος άλλη μία μεγάλη επιχείρηση της ευρύτερης οικογενείας Μαρινόπουλου είναι πιθανόν να περάσει σε έλεγχο τρίτων.
Η φαρμακευτική βιομηχανία Famar με 11 εργοστάσια σε Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία και Ελλάδα βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες και αλλοδαπό επενδυτικό σχήμα που λειτουργεί ως πιστωτής της. Αντικείμενο των συζητήσεων είναι η περαιτέρω χρηματοδότησή της με κεφάλαια της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.
Μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει την απώλεια του ελέγχου του μετοχικού κεφαλαίου της Famar που βρίσκεται σήμερα στα χέρια μελών της οικογενείας Μαρινόπουλου, εξηγούν στην «Κ» τραπεζικές πηγές που υπογραμμίζουν πως η συμφωνία δεν έχει ακόμα υπογραφεί. Τη νέα χρηματοδότηση θα παράσχουν οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, οι οποίες θα αποκτήσουν παράλληλα και τα δικαιώματα επί των μετοχών της φαρμακοβιομηχανίας.
Ο όμιλος της Famar βαρύνεται ήδη με δανειακές υποχρεώσεις της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ προς το ξένο επενδυτικό κεφάλαιο, στις οποίες θα προστεθεί η νέα χρηματοδότηση.
Μεταξύ των πιστωτών θα παραμείνει και το επενδυτικό κεφάλαιο που έχει ήδη χρηματοδοτήσει την εταιρεία με τις απαιτήσεις του ακέραιες.
Το υπό διαπραγμάτευση σχέδιο περιλαμβάνει ακόμα την αλλαγή του management και την υπαγωγή της επιχείρησης υπό τον έλεγχο της Pillarstone, που αποτελεί πλατφόρμα της Kohlberg Kravis Roberts (KKR).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!