Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Χαμηλότερους φόρους ζητεί η τουριστική βιομηχανία
[Η Καθημερινή]: Χαμηλότερους φόρους ζητεί η τουριστική βιομηχανία

[Η Καθημερινή]: Χαμηλότερους φόρους ζητεί η τουριστική βιομηχανία

Μείωση ΦΠΑ, ώστε το τουριστικό πακέτο να ενταχθεί ολόκληρο, εστίαση και διαμονή ομοίως, σε συντελεστή 11% σε βάθος τετραετίας, εξήγγειλε από το βήμα της κλειστής συνεδρίασης της 27ης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, εξήρε τη συλλογική εργασία και επιτυχία που έχει επιτευχθεί στον Σύνδεσμο, όπως και την επίτευξη εργασιακής ειρήνης στον κλάδο με τη συλλογική σύμβαση μεταξύ εργαζομένων και επιχειρηματιών, που χαρακτήρισε υπόδειγμα. Επιπλέον, καυτηρίασε την έλλειψη μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τον κλάδο από την κυβέρνηση, σημειώνοντας την ύπαρξη βασικών ελλείψεων στην απαιτούμενη συνολική κανονιστική παρέμβαση. «Δεν είδα κάποια συνεκτική πολιτική για τον τουρισμό και την προσέλκυση επενδύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στα μέλη του Συνδέσμου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε και τις δεσμεύσεις για μείωση φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% και μείωση φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Αποκάλυψε επίσης ένα σχέδιο, «όπου θα παρέχουμε επιπλέον συντελεστή δόμησης σε κοινόχρηστους χώρους ξενοδοχείων ως κίνητρο ενεργειακής αναβάθμισης των συγκροτημάτων», ώστε να υπάρξουν επιθετικές επενδύσεις στον τομέα αυτό. Τόνισε δε πως «δεν θέλουμε να κάνουμε καμία έκπτωση στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, γιατί προίκα μας είναι το περιβάλλον, φυσικό και πολιτιστικό, το οποίο δεν πρέπει να υποβαθμίσουμε. Σε περιοχές που υφίστανται πιέσεις από τον τουρισμό θα πρέπει να συζητήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!