Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Σε χαμηλό ύψος πετούσε το μοιραίο ελικόπτερο
[Η Καθημερινή]: Σε χαμηλό ύψος πετούσε το μοιραίο ελικόπτερο

[Η Καθημερινή]: Σε χαμηλό ύψος πετούσε το μοιραίο ελικόπτερο

Η χαμηλή νέφωση και οι αναγκαστικές προσαρμογές που έκανε ο κυβερνήτης στην πορεία του μοιραίου «Χιούι» από τη Λάρισα μέχρι την πτώση του στο Σαραντάπορο εξετάζονται από την επιτροπή που έχει αναλάβει την έρευνα των αιτιών που οδήγησαν τέσσερις αξιωματικούς σε πρόωρο θάνατο και μια υπαξιωματικό στο νοσοκομείο. Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι, όταν η νέφωση είναι σε χαμηλό ύψος, όπως ήταν προχθές το πρωί, ο χειριστής έχει δύο επιλογές, είτε να ανεβεί πάνω από τα σύννεφα, όπου θα έχει πολύ κακή ορατότητα, είτε να κατέβει κάτω από αυτά, προκειμένου να ακολουθήσει κάποιον δρόμο. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν όντως ο άτυχος χειριστής ακολούθησε μια ανάλογη πορεία, είναι ωστόσο απολύτως σίγουρο ότι πέταξε κάτω από τα σύννεφα, δηλαδή κάτω από 170 μέτρα.
Φως στις έρευνες αναμένεται να ρίξει και η κατάθεση της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα, όταν η κατάστασή της το επιτρέψει. Μετά το δυστύχημα έχουν ξεκινήσει διάφορες συζητήσεις, ανάμεσα στις οποίες και το αν είναι αναγκαίες οι πτήσεις επιτήρησης στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας. Αυτές οι πτήσεις πύκνωσαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, κυρίως μετά την ένταση που επικρατούσε στην περιοχή της Ειδομένης αλλά και τη ρητορική αντιπαράθεση με την Αλβανία.
Εν τω μεταξύ χθες, πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα στη Λάρισα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, στην ίδια πόλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!