Κυριακή, 19 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Χαμηλή πτήση Τσίπρα προς την ευρωκάλπη
[Η Καθημερινή]: Χαμηλή πτήση Τσίπρα προς την ευρωκάλπη

[Η Καθημερινή]: Χαμηλή πτήση Τσίπρα προς την ευρωκάλπη

Πορεία «χαμηλής πτήσης» πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, με ελάχιστες πλέον εφεδρείες για την αντιστροφή του κλίματος και με το πολιτικό αφήγημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να έχει καταστεί ιδιαιτέρως ασθενές. Η υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωκάλπης και ο κίνδυνος διψήφιας διαφοράς από τη Ν.Δ., που καταγράφεται στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, αναζωπυρώνουν τις συζητήσεις για εθνικές εκλογές τον Μάιο ή τον Ιούνιο, παρά τη διακηρυγμένη θέση του κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Οι τελευταίες εφεδρείες του πρωθυπουργού πριν από την πολλαπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου είναι η υπόθεση της Novartis, στην οποία αναμένονται εξελίξεις ακόμη και την τρέχουσα εβδομάδα, και η ψήφιση της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ομως, οι επιπτώσεις τους δύσκολα θα μεταβάλουν ουσιαστικά τους υφιστάμενους πολιτικούς συσχετισμούς. Οπως λέγεται, η έρευνα για τη Novartis –υπόθεση που είχε παρουσιαστεί από το Μέγαρο Μαξίμου ως μέγα σκάνδαλο– βρίσκεται σε εξέλιξη για περισσότερο από ένα χρόνο, χωρίς όμως να έχουν προκύψει στοιχεία για ροή χρήματος προς πολιτικούς.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως εάν η άσκηση δίωξης κατά ενός ή περισσότερων από τα δέκα υπό διερεύνηση πρόσωπα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε αμφιλεγόμενες μαρτυρικές καταθέσεις, δεν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ, αλλά αντιθέτως μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω συσπείρωση την εκλογική τους βάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!