Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Χαμηλά στην εκτίμηση των Ελλήνων τα ΜΜΕ
[Η Καθημερινή]: Χαμηλά στην εκτίμηση των Ελλήνων τα ΜΜΕ

[Η Καθημερινή]: Χαμηλά στην εκτίμηση των Ελλήνων τα ΜΜΕ

Τη χειρότερη άποψη για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) στην Ενωμένη Ευρώπη (Ε.Ε.) έχουν οι Ελληνες πολίτες. Επίσης, σύμφωνα με το Ειδικό Ευρωβαρόμετρο «Πλουραλισμός και Δημοκρατία στα ΜΜΕ», οι Ελληνες έχουν τη χειρότερη άποψη μεταξύ των Ευρωπαίων για τα κρατικά ελεγχόμενα κανάλια, αλλά και για τον ρόλο της εθνικής ρυθμιστικής αρχής (ΕΣΡ) των ΜΜΕ. Η χώρα στην οποία τα ΜΜΕ υπηρετούν περισσότερο τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι ίδιοι οι πολίτες της, είναι η Φινλανδία.

Αναλυτικά μόλις το 48% των Ελλήνων πολιτών (66% στην Ε.Ε. των «28») θεωρεί ότι τα ελληνικά ΜΜΕ υπηρετούν τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία. Με την επίδοση αυτή, η χώρα κατατάσσεται στην 28η θέση, ενώ στην πρώτη θέση κατατάσσεται η Φινλανδία (85%).

Επίσης το 87% των Ελλήνων πολιτών (57% στην Ε.Ε. των «28») αναφέρει ότι τα ελληνικά ΜΜΕ υπόκεινται σε πολιτικές ή εμπορικές πιέσεις. Με βάση την επίδοση αυτή η χώρα κατατάσσεται στην 1η θέση, έχοντας στην 28η την Φινλανδία (21%). Σε ό,τι αφορά τα κρατικά ελεγχόμενα ΜΜΕ, μόλις ένας στους 10 Ελληνες (9%) θεωρεί ότι παραμένουν ανεξάρτητα από πολιτικές επιρροές.

Η χώρα κατατάσσεται εκ νέου στην τελευταία θέση της Ε,Ε., με τον αντίστοιχο μέσο όρο στην Ε.Ε. των «28» να διαμορφώνεται στο 35%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!