Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Χαλκιδική: Με μείωση 8% στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις κλείνει η σεζόν
[Η Καθημερινή]: Χαλκιδική: Με μείωση 8% στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις κλείνει η σεζόν

[Η Καθημερινή]: Χαλκιδική: Με μείωση 8% στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις κλείνει η σεζόν

Μείωση 8% συγκριτικά με πέρσι σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων, παρουσιάζει ο νομός Χαλκιδικής, την ώρα που η τουριστική περίοδος οδεύει προς το τέλος της. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας «κακής έναρξης της σεζόν», σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Πρακτορείο FM 104,9» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ) Γρηγόρης Τάσιος.

Στη Χαλκιδική «τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τη σεζόν», ωστόσο υπάρχουν ακόμη περίπου 10 με 12 ξενοδοχειακές μονάδες που παραμένουν σε λειτουργία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές των δωματίων, ο κ. Τάσιος επεσήμανε ότι παρέμειναν καθηλωμένες στα περσινά επίπεδα.

Στη Χαλκιδική υπάρχουν, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, «δύο ταχύτητες» στο θέμα των επενδύσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες. Από τη μια πλευρά γίνονται επενδύσεις για την αναβάθμιση ξενοδοχείων πέντε αστέρων, αλλά και καινούργιες μονάδες σε περιοχές όπως στην Ουρανούπολη και τη Σάνι, και από την άλλη πλευρά υπάρχει μια στασιμότητα στις επενδύσεις που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχείων μεσαίας κατηγορίας.

Η εικόνα αυτή αποδίδεται σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΧ, αφενός στην έλλειψη χρηματοδότησης και αφετέρου στο «γενικότερα κακό κλίμα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!