Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Χαλασμένες πόρτες και χυμένοι καφέδες
[Η Καθημερινή]: Χαλασμένες πόρτες και χυμένοι καφέδες

[Η Καθημερινή]: Χαλασμένες πόρτες και χυμένοι καφέδες

Κατεβαίνει κάποιος στην πλατεία Βικτωρίας στον ομώνυμο σταθμό. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει; Εναν σταθμό του προηγούμενου αιώνα, με πινακίδες φερμένες από το Βερολίνο, το υπερσύγχρονο –ημιλειτουργικό προς το παρόν– σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και χυμένους καφέδες που δεν βρίσκουν κανέναν πρόθυμο να τους σκουπίσει.

Οι αντιθέσεις που συναντά κανείς στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας προκαλούν σύγχυση στους χρήστες, μεγαλύτερη ακόμη και από ό,τι η έκδοση ενός ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Η ασυμβατότητα μεταξύ του στόλου, της κατάστασης ορισμένων σταθμών και της απόπειρας εισαγωγής της νέας υψηλής τεχνολογίας στη ζωή των αστικών συγκοινωνιών αγγίζει τα όρια… διπολικότητας.

Το εγχείρημα εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου εμφανίζει σοβαρές δυσλειτουργίες, καθώς ο μηχανισμός αποδείχθηκε ανέτοιμος να το εφαρμόσει. Την ίδια στιγμή, η οικονομική στενότητα των συγκοινωνιακών φορέων αφήνει έντονα σημάδια παρακμής. Ξηλωμένα εκδοτικά μηχανήματα του χάρτινου εισιτηρίου θυμίζουν μια άλλη, όχι μακρινή εποχή, όπου όλα λειτουργούσαν λίγο πιο εύρυθμα. Οι χυμένοι καφέδες, από την άλλη, αλλά και η εικόνα ενός απελπισμένου οδηγού του ηλεκτρικού, που προσπαθεί να κλείσει χειροκίνητα –και όχι μόνο– τις πόρτες του συρμού, μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν.

Ηταν γύρω στις 6.15 το απόγευμα όταν οδηγός συρμού του ηλεκτρικού σε κάθε στάση ανοιγόκλεινε τις πόρτες δύο και τρεις φορές. Η πρώτη σκέψη επιβάτη που έκανε την καταγγελία στην «Κ» ήταν ότι ο οδηγός ανοίγει ξανά τις πόρτες, προκειμένου να αφήσει και τους τελευταίους επιβάτες να ανεβούν στον συρμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!