Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Χακάροντας έναν εμίρη και έναν εκδότη
[Η Καθημερινή]: Χακάροντας έναν εμίρη και έναν εκδότη

[Η Καθημερινή]: Χακάροντας έναν εμίρη και έναν εκδότη

Οι κυβερνήτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) χρησιμοποιούν ισραηλινά κατασκοπευτικά συστήματα, για περισσότερο από ένα χρόνο, μετατρέποντας τα έξυπνα κινητά των αντιφρονούντων στο εσωτερικό και των αντιπάλων στο εξωτερικό σε συσκευές παρακολούθησης. Ετσι, όταν προσφέρθηκε σε ανώτατους αξιωματούχους των ΗΑΕ το ενδεχόμενο μιας ακριβής ανανέωσης της κατασκοπευτικής τεχνολογίας, θέλησαν να διασφαλίσουν ότι αυτή λειτουργεί, όπως δείχνουν ηλεκτρονικές επιστολές που διέρρευσαν και αφορούν αγωγές κατά του κατασκευαστή της κατασκοπευτικής τεχνολογίας, της ισραηλινής NSO Group.

Μπορούσε η εταιρεία να μαγνητοφωνεί μυστικά τα τηλέφωνα του εμίρη του Κατάρ αναρωτήθηκαν στα ΗΑΕ; Μπορούσε άραγε να μαγνητοφωνεί το τηλέφωνο του εκδότη αραβικής εφημερίδας που είχε ως έδρα το Λονδίνο; Εκπρόσωπος της εταιρείας απάντησε τέσσερις ημέρες αργότερα, στέλνοντας δύο από αυτές τις καταγραφές. Επρόκειτο για δύο μαγνητοφωνήσεις κλήσεων του εκδότη Αμπντουλαζίζ Αλχαμί, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε τις κλήσεις και ότι δεν γνώριζε ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση.

Οι δράσεις της NSO Group βρίσκονται στο επίκεντρο διπλής αγωγής που κατηγορεί την εταιρεία ότι συμμετείχε ενεργά σε κατασκοπεία. Οι δύο αγωγές κατατέθηκαν σε Ισραήλ και Κύπρο από πολίτη του Κατάρ και Μεξικανούς δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν βρεθεί στο στόχαστρο της εταιρείας. Στο Μεξικό η NSO GROUP είχε πωλήσει τεχνολογία στην κυβέρνηση υπό τον όρο να χρησιμοποιηθεί κατά εγκληματιών και τρομοκρατών. Ωστόσο, χρησιμοποιήθηκε κατά δικηγόρων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφων και ακτιβιστών κατά της διαφθοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!