Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Το Brexit μπορεί να ευνοήσει τη Βρετανία
[Η Καθημερινή]: Το Brexit μπορεί να ευνοήσει τη Βρετανία

[Η Καθημερινή]: Το Brexit μπορεί να ευνοήσει τη Βρετανία

Η Βρετανία θα αναδειχθεί στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη από τις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης παρά τις δυσκολίες που συνεπάγεται η έξοδός της από την Ε.Ε. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει o Τζέιμι Μουρέι, οικονομικός αναλυτής της Bloomberg Intelligence, που εκτιμά πως το Brexit θα αποβεί ωφέλιμο για τη Βρετανία.
Προσβλέπει σε αύξηση της παραγωγικότητας στη χώρα αλλά και σε καλύτερες εξελίξεις στο δημογραφικό της, που θα βοηθήσουν τη βρετανική οικονομία να ξεπεράσει τα προβλήματα και να επιστρέψει σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον Μουρέι, η οικονομία της Βρετανίας θα σημειώσει αρχικά επιβράδυνση εξαιτίας του Brexit, με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της να περιορίζεται στο 1,3% το 2018. Στη συνέχεια, όμως, θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως τουλάχιστον του 2% αφήνοντας πίσω τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία έως το 2027, «των οποίων οι ρυθμοί ανάπτυξης πρόκειται να επιβραδυνθούν». Δικαιολογεί την πρόβλεψή του επικαλούμενος τη γήρανση του πληθυσμού στην Ευρώπη, που όπως τονίζει «θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην ανάπτυξή της». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η παραγωγή ανά ώρα εργασίας θα επιστρέψει στη Βρετανία στα προ της χρηματοπιστωτικής κρίσης επίπεδα, ενώ συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα είναι υψηλότερο το ποσοστό των νεότερων ηλικιών επί του συνόλου του πληθυσμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!