Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Brexit, εμπορικός πόλεμος υπονομεύουν τις αγορές
[Η Καθημερινή]: Brexit, εμπορικός πόλεμος υπονομεύουν τις αγορές

[Η Καθημερινή]: Brexit, εμπορικός πόλεμος υπονομεύουν τις αγορές

Με μια πρώτη ματιά στην πορεία των διεθνών αγορών, δεν είναι οφθαλμοφανές ότι οι κυβερνήσεις των λαϊκιστών ηγετών υπονομεύουν τις δομές της παγκόσμιας οικονομίας που εγκαθιδρύθηκαν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τετραμήνου, οι ΗΠΑ έχουν λάβει σειρά μέτρων εναντίον των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων τους. Αν και υπήρξαν αναταράξεις στις αγορές, η Wall Street έχει καταγράψει συνολικά κέρδη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Από τον Ιούνιο του 2016, όταν οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησής τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση, το χρηματιστήριο του Λονδίνου έχει παρουσιάσει άνοδο. Δεν υποχώρησε καν τη Δευτέρα, όταν οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης Μέι υπέβαλαν την παραίτησή τους, αντιδρώντας στα σχέδια της πρωθυπουργού να διατηρήσει στενή εμπορική σχέση με την Ε.Ε. μετά την αποχώρηση της χώρας από το «κλαμπ των Βρυξελλών». Οι παραιτήσεις αυτές αποτέλεσαν μια υπενθύμιση ότι, αν η κ. Μέι δεν καταλήξει σε συμφωνία για τη μετά το Brexit περίοδο, μπορεί να κλιμακωθεί η αβεβαιότητα στις αγορές. Αλλά η συνολική εικόνα των αγορών δεν αντανακλά την πραγματικότητα.

Πρώτον, η στερλίνα φαίνεται να έχει απορροφήσει τις ανησυχίες για τις διαπραγματεύσεις του Brexit. Από το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016, οι δείκτες FTSE 100 και FTSE 250 έχουν ξεπεράσει το 20%, όταν το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έχει καταγράψει πολύ μικρότερα κέρδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!