Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Bloomberg: Κίνδυνος κυρώσεων για την Ελλάδα από τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων
[Η Καθημερινή]: Bloomberg: Κίνδυνος κυρώσεων για την Ελλάδα από τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

[Η Καθημερινή]: Bloomberg: Κίνδυνος κυρώσεων για την Ελλάδα από τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Ανοιχτοί στην επιβολή νέων κυρώσεων στην Ελλάδα είναι οι Ευρωπαίοι πιστωτές της χώρας, σε περίπτωση παραβίασης των υποχρέωσεών της αναφορικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Bloomberg.

Οπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων,επικαλούμενο πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, οι πιστωτές αναμένουν ότι η σχεδιαζόμενη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2,5% του ΑΕΠ θα αποτελεί παράβαση της συμφωνίας που απαιτεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ. «Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όταν βρίσκονταν στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα τα στελέχη των θεσμών για την αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων», προσθέτει το Bloomberg.

«Ενώ ο αντίκτυπος των νέων δημοσιονομικών στόχων πρέπει ακόμα να αποτιμηθεί πλήρως, οι πιστωτές αναμένουν την επιβολή κυρώσεων στην Ελλάδα το φθινόπωρο, όταν θα ληφθεί η επόμενη απόφαση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές.

Οι πιθανές κυρώσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την παρακράτηση των κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) από ελληνικά ομόλογα και τη μη επιστροφή της ετήσιας επιτοκιακής ποινής (penalty) που πληρώνει η χώρα σε μέρος των δανείων της, ανέφερε μία από τις πηγές», επισημαίνει το πρακτορείο, ενώ προσθέτει ότι η ΕΚΤ και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο επ’ αυτού.

«Η νέα πίεση από τους διεθνείς δανειστές μπορεί να προστεθεί στους πονοκεφάλους για τον Τσίπρα, που αντιμετωπίζει την πέμπτη ψήφο εμπιστοσύνης από την ανάληψη της εξουσίας το 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!