Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Το barcode στα έντυπα και το VAR στο ποδόσφαιρο
[Η Καθημερινή]: Το barcode στα έντυπα  και το VAR στο ποδόσφαιρο

[Η Καθημερινή]: Το barcode στα έντυπα και το VAR στο ποδόσφαιρο

Για την ερχόμενη Τρίτη 21 Αυγούστου προγραμματίζεται η υποβολή προσφορών για δύο εμβληματικά –όπως τα ονόμασε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας– έργα πληροφορικής. Οι πιέσεις, ωστόσο, εντείνονται για μετάθεση, αν όχι ακύρωση των διαγωνισμών, αφού σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς και τα δύο έργα «φωτογραφίζουν» συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλές επιχειρήσεις απέστειλαν επιστολές στην αναθέτουσα αρχή του έργου, το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας & Τεχνολογίας.

Ειδικότερα για το πρώτο έργο του barcode στα έντυπα και το οποίο αφορά την ηλεκτρονική καταγραφή της κυκλοφορίας των εντύπων φωτογραφίζεται κινεζική εταιρεία με εγχώριο αντιπρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε άλλο σύστημα καταγραφής των εντύπων (barcode scanners), είναι εκτός προδιαγραφών και οδηγεί σε αποκλεισμό τον ενδιαφερόμενο. Ετσι, κλειδί για να διεκδικήσει κάποιος το έργο προϋπολογισμού 15,6 εκατ. ευρώ, είναι η σύμβαση είτε με την κινεζική εταιρεία είτε μέσω του μικρού ελληνικού αντιπροσώπου. Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι η αντιπρόσωπος εταιρεία μέχρι σήμερα έχει αρνηθεί να συνεργαστεί με αρκετές ελληνικές εταιρείες προκειμένου να τους προμηθεύσει τον σχετικό εξοπλισμό. Το πιο πιθανό είναι ότι ήδη έχει συμφωνήσει με κάποια επιχείρηση του κλάδου και η συμφωνία αυτή που αποτελεί κλειδί για τη διεκδίκηση του έργου παραμένει μυστική. Σημειώνεται ότι η αξία των scanners ανέρχεται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ σε μια σύμβαση ύψους 15,6 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!