Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Αβραμόπουλος: Απαιτούνται μεγάλες προσπάθειες για έναν σύγχρονο μηχανισμό πολιτικής προστασίας
[Η Καθημερινή]: Αβραμόπουλος: Απαιτούνται μεγάλες προσπάθειες για έναν σύγχρονο μηχανισμό πολιτικής προστασίας

[Η Καθημερινή]: Αβραμόπουλος: Απαιτούνται μεγάλες προσπάθειες για έναν σύγχρονο μηχανισμό πολιτικής προστασίας

«Τώρα τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα, είναι ελεγχόμενα. Η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη. Το 98% με 100% που περνούν τα σύνορα αυτομάτως ταυτοποιείται, δακτυλοσκοπείται, καταγράφεται και έτσι μπορεί κανείς καλύτερα να διαχειριστεί τις επιπτώσεις», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος που αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας και στην Ελλάδα ενός σύγχρονου μηχανισμού προστασίας.

Αναφερόμενος στη τραγωδία στο Μάτι και την αλληλεγγύη που έδειξε η Ευρώπη ο Δ. Αβραμόπουλος λέει: «Πριν λίγο καιρό πήραμε μια πρωτοβουλία ως Επιτροπή για να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές που θα οδηγήσουν στη σύσταση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Προς το παρόν ο ρόλος του είναι συντονιστικός και έχει ανατεθεί στον κ. Στυλιανίδη, που έχει στην αρμοδιότητά του τα θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης τέτοιων κρίσεων.

Η πρωτοβουλία αυτή θα οδηγήσει με βεβαιότητα στη συγκρότηση ενός ειδικού ευρωπαϊκού σώματος, στα πρότυπα της συνοριοακτοφυλακής που θα έχει σκοπό να ανταποκρίνεται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, είτε αφορά σε φυσικά φαινόμενα, πανδημίες, είτε ο,τιδήποτε άλλο. Έμπρακτα η Επιτροπή αποδεικνύει τη στήριξή της στην Ελλάδα. Είμαι σε ανοιχτή γραμμή με τους συναρμόδιους Επιτρόπους, την κ. Κρέτσου, που έχει και τα απαραίτητα κονδύλια, και τον κ. Στυλιανίδη ώστε να βοηθηθεί η χώρα για να ξεπεράσει όσα συνέβησαν, τα οποία δεν χωρούν στον ανθρώπινο νου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!