Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: «Η Αθήνα έχει ακόμη ένα μαραθώνιο μπροστά»
[Η Καθημερινή]: «Η Αθήνα έχει ακόμη ένα μαραθώνιο μπροστά»

[Η Καθημερινή]: «Η Αθήνα έχει ακόμη ένα μαραθώνιο μπροστά»

Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα ολοκληρώνει το τρίτο πακέτο διάσωσης. Αλλά τα δημόσια οικονομικά και η οικονομία της έχουν ακόμη μεγάλη απόσταση να διανύσουν προτού επιστρέψουν στην κανονικότητα. Αυτό αναφέρει σε άρθρο το Economist υπό τον τίτλο: «Η Ελλάδα έχει ακόμα έναν μαραθώνιο μπροστά», στο οποίο όμως γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις επικείμενες εκλογές και στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξη ορισμένων κοινωνικών ομάδων.

Μεταξύ άλλων, στο άρθρο επισημαίνεται πως τα δημόσια οικονομικά και η οικονομία έχουν μίλια μπροστά τους πριν επιστρέψουν στην κανονικότητα, ενώ τα προβλήματα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας πυροδότησαν μια οικονομική κρίση που κράτησε περισσότερο από τη Μεγάλη Υφεση στην Αμερική. «Η κυβέρνηση υπέγραψε εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους: πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060, στόχο που έχουν πετύχει μόνο μερικές πετρελαιοπαραγωγοί χώρες τα τελευταία 30 χρόνια», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Economist, το βάρος του χρέους που φτάνει το 180% του ΑΕΠ σημαίνει ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών στα δημόσια οικονομικά είναι ευάλωτη σε στόχους που χάνονται, στην αργή ανάπτυξη ή στην άνοδο των επιτοκίων.

«Οσοι Ελληνες είναι τυχεροί να έχουν δουλειά, λαμβάνουν χαμηλούς μισθούς ενώ η φορολογία αυξάνεται. Εκατοντάδες χιλιάδες κυρίως νέων ατόμων έχουν φύγει από τη χώρα αναζητώντας καλύτερες συνθήκες», γράφει ο συντάκτης του οικονομικού περιοδικού, ενώ υπογραμμίζει ότι «η ανάπτυξη είναι ακόμα απογοητευτική».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!