Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ασιατικά funds αναζητούν ευκαιρίες
[Η Καθημερινή]: Ασιατικά funds αναζητούν ευκαιρίες

[Η Καθημερινή]: Ασιατικά funds αναζητούν ευκαιρίες

Στον σύγχρονο επενδυτικό κόσμο, κινητήριος δύναμη για τη σύναψη συμφωνιών δεν είναι οι αμερικανικές ή βρετανικές τράπεζες, αλλά οι κολοσσοί της Ασίας που διαθέτουν άφθονο ρευστό. Η Softbank, ο ιαπωνικός όμιλος τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, απέκτησε τον έλεγχο εταιρείας ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων (private equity), η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η HNA Group, ένας κινεζικός όμιλος αεροναυπηγικής και ναυτιλίας, εξαγόρασε μερίδιο σε εταιρεία κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) τον περασμένο μήνα. Μία εβδομάδα πριν είχε εξαγοράσει επενδυτική εταιρεία στη Νέα Ζηλανδία. Η HNA Group είχε, επίσης, σπεύσει να αποκτήσει τον έλεγχο μιας βρετανικής ασφαλιστικής εταιρείας και της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
Ο Μασαγιόσι Σον, δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Softbank, επιθυμεί να δημιουργήσει την «Berkshire Hathaway» στον χώρο της τεχνολογίας. H Berkshire Hathaway είναι ένας πολυεθνικός όμιλος με έσοδα 210,82 δισ. δολάρια το 2015, της οποίας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ.
Τον Ιανουάριο, ο Μασαγιόσι Σον συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο επικεφαλής της Softbank δεσμεύθηκε να επενδύσει 50 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του νέου επενδυτικού κεφαλαίου Softbank Vision Fund, συνολικής αξίας 100 δισ. δολαρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!