Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Ασαντ στην «Κ»: Οι τρομοκράτες είναι απλώς αντιπρόσωποι του Ερντογάν
[Η Καθημερινή]: Ασαντ στην «Κ»: Οι τρομοκράτες είναι απλώς αντιπρόσωποι του Ερντογάν

[Η Καθημερινή]: Ασαντ στην «Κ»: Οι τρομοκράτες είναι απλώς αντιπρόσωποι του Ερντογάν

«Δεν έχουμε χημικό οπλοστάσιο από το 2013, οπότε το παραδώσαμε», τόνισε στην αποκλειστική συνέντευξή του στην «Κ» και στον Αλέξη Παπαχελά ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, απορρίπτοντας τις κατηγορίες των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων περί χρήσης χημικών όπλων. «Πρόκειται για φάρσα, για ένα πρωτόγονο παιχνίδι, μόνο και μόνο για να επιτεθούν στον συριακό στρατό», δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Συρίας κατηγόρησε ευθέως τον Ερντογάν ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες από την αρχή του πολέμου και ότι «είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα». «Ισως δεν είναι οργανωμένος, αλλά κλίνει προς αυτήν την ιδεολογία, μια σκοτεινή ιδεολογία», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Ερντογάν που στέλνει τα στρατεύματά του στη Συρία και σε εκείνον που υποστηρίζει τους τρομοκράτες: εκείνοι είναι απλώς οι αντιπρόσωποί του. Επί επτά χρόνια πολεμάμε εναντίον του στρατού του».

Αποκάλεσε δυνάμεις κατοχής τα τουρκικά στρατεύματα που εισέβαλαν σε τμήμα της χώρας του. «Πρέπει να πολεμήσουμε τους τρομοκράτες», είπε. «Οταν επανακτήσουμε τον έλεγχο των περισσότερων περιοχών, πρέπει να πολεμήσουμε οποιονδήποτε επιτιθέμενο ξένο στρατό. Οι Τούρκοι, οι Γάλλοι, είναι όλοι εχθροί μας, όσοι έρχονται παράνομα στη Συρία είναι εχθροί μας».

Κατηγόρησε και τις ΗΠΑ για υποστήριξη των τρομοκρατών, ενώ αναγνώρισε ως βασικούς συμμάχους της Συρίας σήμερα το Ιράν, τη Ρωσία και την Κίνα. «Αυτές οι χώρες σέβονται την κυριαρχία της Συρίας», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!