Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αρνητικό κλίμα στις αγορές λόγω των επιθέσεων στη Συρία
[Η Καθημερινή]: Αρνητικό κλίμα στις αγορές λόγω των επιθέσεων στη Συρία

[Η Καθημερινή]: Αρνητικό κλίμα στις αγορές λόγω των επιθέσεων στη Συρία

Οι πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης χημικών όπλων στη Συρία πυροδότησαν κλίμα μεγάλης ανησυχίας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αρνητικό ρόλο διαδραμάτισε, επίσης, η είδηση για την επιβολή νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ εις βάρος της Ρωσίας. Η Wall Street, αντίθετα, οδηγήθηκε σε άνοδο, με τους επενδυτές να εστιάζουν σε εκτιμήσεις για μεγάλη ενίσχυση της κερδοφορίας των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop 100 υποχώρησε κατά 0,55%, ο γερμανικός δείκτης Dax κατά 0,41%, ο γαλλικός δείκτης Cac-40 κατά 0,04% και ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 κατά 0,91%. Aξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή του διαφημιστικού ομίλου WPP έχασε πάνω από 6% χθες στο Λονδίνο, ύστερα από την παραίτηση του σερ Μάρτιν Σορέλ από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ύστερα από μια 30ετία.

Λίγο πριν από το κλείσιμο της Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν άνοδο άνω του 1%. «Οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι διότι πλησιάζει η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του έτους», σχολίασε αναλυτής της Miracle Mile Advisors στο Λος Αντζελες. Βάσει στοιχείων της Thomson Reuters, τα κέρδη των εταιρειών που περιλαμβάνονται στον δείκτη S&P 500 αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά μέσον όρο 18,6% το πρώτο τρίμηνο του 2018, μια εκτίμηση που αντανακλά το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας επταετίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!