Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αρνητική η οικονομική προοπτική για το 2017
[Η Καθημερινή]: Αρνητική η οικονομική προοπτική για το 2017

[Η Καθημερινή]: Αρνητική η οικονομική προοπτική για το 2017

Θα υπάρξουν περισσότερες υποβαθμίσεις δημοσίου χρέους το 2017, διαβλέπει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s – εκτίμηση που εντάσσεται στο ευρύτερο περιβάλλον των υποτονικών ρυθμών ανάπτυξης.
Οι χαμηλότερες επιδόσεις στον ανεπτυγμένο και αναπτυσσόμενο κόσμο που παρατηρούνται από το 2008, οπότε ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση, οδήγησαν σε αύξηση των υποβαθμίσεων, σε σχέση με τις αναβαθμίσεις δημοσίου χρέους, σε αναλογία 3:1 στα τέλη του περυσινού έτους.
Σχεδόν το 52% των βαθμολογιών ανήκει στην κλίμακα ΒΒΒ- ή υψηλότερα. Σύμφωνα με τη Standard & Poor’s είναι, σε γενικές γραμμές, η χαμηλότερη κλίμακα που έχει καταγραφεί ποτέ. Μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οι οικονομίες του ανεπτυγμένου και αναπτυσσόμενου κόσμου δέχονται πολλαπλές δημοσιονομικές προκλήσεις που έχουν αντίκτυπο στο δημόσιο χρέος τους. Ακόμα και η αμερικανική οικονομία, η ισχυρότερη του κόσμου, που παρουσιάζει ισχυρές επιδόσεις, πάσχει από χαμηλή αύξηση παραγωγικότητας και διευρυνόμενη εισοδηματική ανισότητα.
Αυτήν την εβδομάδα, η Fitch προειδοποίησε ότι το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ να μειώσει τους φόρους μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση την υψηλή βαθμολογία της (τριπλό Α). «Οι ΗΠΑ ήταν μία από τις χώρες τριπλού Α με το υψηλότερο χρέος. Αν προστεθούν τα σχέδια του κ. Τραμπ για μείωση των φόρων κατά 6,2 τρισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία, τότε το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 33%», αναφέρει η Fitch κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!