Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Αργεί ακόμα η μετάβαση του Δημοσίου στην e-εποχή
[Η Καθημερινή]: Αργεί ακόμα η μετάβαση του Δημοσίου στην e-εποχή

[Η Καθημερινή]: Αργεί ακόμα η μετάβαση του Δημοσίου στην e-εποχή

Με ρυθμούς «χελώνας» γίνεται η μετάβαση του Δημοσίου στην ψηφιακή εποχή, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση (2018) του Παρατηρητηρίου του Δημοσίου Τομέα που λειτουργεί στο «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Σύμφωνα με την έκθεση, από τις 130 δράσεις της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής (2016-2021), 60% (78) βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, 18% (24) βρίσκονται σε ενδιάμεσο στάδιο, 13% (17) σε προχωρημένο στάδιο και μόλις 8% (11) έχουν ολοκληρωθεί.

Μπορεί το «Μητρώο Πολιτών» που θα διασυνδέει ληξιαρχεία, δημοτολόγια κ.λπ. να έχει ενεργοποιηθεί, παραμένει άγνωστο όμως πότε θα λειτουργήσει για τους πολίτες.

Ακόμη, σύμφωνα με την έκθεση, η διαδικτυακή Πύλη ΕΡΜΗΣ παρέχει κυρίως απλά πιστοποιητικά και χρησιμοποιείται ελάχιστα από τους πολίτες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2015 επί συνόλου 4,9 εκατομμυρίων πιστοποιητικών που χορηγήθηκαν μέσω ΚΕΠ, μόνο το 0,26% (12.816) διεκπεραιώθηκε μέσω της Πύλης ΕΡΜΗΣ.

Περαιτέρω, σύμφωνα με το «Δίκτυο» δεν γίνεται ψηφιοποίηση εγγράφων σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις, ενώ δεν ολοκληρώθηκε μέσα στο 2018, όπως είχε εξαγγελθεί, η πλήρης ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων μεταξύ υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!