Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: «Αρχόντισσα» η Κέρκυρα με 21 παραλίες για όλους
[Η Καθημερινή]: «Αρχόντισσα» η Κέρκυρα με 21 παραλίες για όλους

[Η Καθημερινή]: «Αρχόντισσα» η Κέρκυρα με 21 παραλίες για όλους

Τον ήλιο και τη θάλασσα, πηγή χαράς και αναζωογόνησης για μικρούς και μεγάλους, απολαμβάνουν όλο και περισσότερο άνθρωποι με αναπηρία, αλλά και ηλικιωμένοι που έχουν απολέσει την κινητικότητά τους. Αισίως, φέτος το καλοκαίρι, όσοι κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, που διαθέτουν προσβάσιμες σε ΑμεΑ παραλίες. Ενδεικτικά, το ελληνικής σύλληψης και κατασκευής Seatrac είναι ήδη εγκατεστημένο σε 49 παραλίες όλης της χώρας.

«Προ ημερών απέκτησε η παραλία Σαράντι στη Βοιωτία, όπου την επόμενη εβδομάδα θα προσθέσουμε δύο ακόμα στο Δήλεσι και στην Αντίκυρα, ξεπερνώντας έτσι πανελλαδικά τους 50 μηχανισμούς seatrac» αναφέρει στην «Κ» στέλεχος της εταιρείας, που έχει εξάγει τεχνογνωσία στην Κύπρο και στην Ιταλία. Στον χάρτη της seatrac προστέθηκαν φέτος, μεταξύ άλλων, η Λευκάδα αλλά και η κοσμοπολίτικη Μύκονος, η οποία προς ευχάριστη έκπληξη απέκτησε με μιας τρεις προσβάσιμες παραλίες.

Ωστόσο, «αρχόντισσα» στις φιλικές σε ΑμεΑ παραλίες αναδεικνύεται η Κέρκυρα με συνολικά 21 παραλίες, κυριολεκτικά «ανοικτές» σε όλους. Το νησί των Φαιάκων μπορεί να διαθέτει μόνον ένα seatrac, αλλά οι ιθύνοντες έχουν αρχίσει να εξοπλίζουν ήδη από το 2014 τις πλαζ με πλωτά αμαξίδια, όπως και με ράμπες άμεσης πρόσβασης στη θάλασσα. Με τα περίφημα «αμφίβια», όπως οι Κερκυραίοι ονομάζουν τα πλωτά αμαξίδια, άνθρωποι με σοβαρά κινητικά προβλήματα, όπως τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση, μπορούν να μπουν στη θάλασσα αλλά και να κάνουν ηλιοθεραπεία. «Ο συνοδός χρειάζεται μόνον για να τους τοποθετήσει πάνω στο κάθισμα, όπου δένονται και με τη ζώνη ασφαλείας, αλλά μέσα στη θάλασσα είναι μόνοι» περιγράφει ο κ. Ανδρέας Σκούπουρας, αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του νησιού και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!