Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Αρχοντικά της Κηφισιάς, άνοιξαν και σας περιμένουν
[Η Καθημερινή]: Αρχοντικά της Κηφισιάς, άνοιξαν και σας περιμένουν

[Η Καθημερινή]: Αρχοντικά της Κηφισιάς, άνοιξαν και σας περιμένουν

Οι ψηλές μάντρες κρύβουν τη θέα στο εσωτερικό των αυλών. Ομως, όποιος έχει περπατήσει στην Κηφισιά, έχει σίγουρα μαγευτεί από το πλήθος και την ομορφιά των αρχοντικών της, που βρίσκονται διασπαρμένα στο κέντρο της. Αυτό ίσως εξηγεί και την επιτυχία των δύο περιπάτων που έχει μέχρι στιγμής διοργανώσει ο Δήμος Κηφισιάς σε ορισμένα από τα ωραιότερα κτίρια της πόλης, ανοίγοντας όχι μόνο τις αυλές, αλλά και το εσωτερικό των μοναδικών αυτών κτιρίων.

Ο δεύτερος περίπατος πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή. Οι περίπου 500 –πολυπόθητες, όπως αποδείχθηκε– θέσεις «έκλεισαν»… μόλις μέσα σε μία ημέρα, όταν ο δήμος έβγαλε τη σχετική ανακοίνωση. «Η ιδέα πηγάζει από την καθημερινότητά μας. Τα αρχοντικά είναι στο διάβα μας κάθε ημέρα, είναι η ιδιαιτερότητα της πόλης μας», εξηγεί ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος.

Για τον δεύτερο περίπατο άνοιξαν στο κοινό η οικία Βαλλιάνου – Ρωμανού, μια εντυπωσιακή διώροφη κατοικία στο πνεύμα της αγροτικής αρχιτεκτονικής που χτίστηκε περί το 1890 και σήμερα χρησιμοποιείται ως ιδιωτικός παιδικός σταθμός, η Βίλα Νόρμα, μια εκλεκτικιστική κατοικία της δεκαετίας του ’20 που σήμερα φιλοξενεί τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας, η οικία Νικολάου Πύρνα, ένα νεοκλασικό αρχοντικό των αρχών του περασμένου αιώνα που σήμερα είναι κατάστημα, η οικία Ράλλη, ένα κτίριο μεσαιωνικής έμπνευσης που σήμερα δεν κατοικείται και η Παναγία Ξυδού, ένας μικρός υστεροβυζαντινός ναός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!