Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: ΑΠΘ: Κίνδυνος απώλειας 51,5 εκατ. ευρώ λόγω γραφειοκρατίας
[Η Καθημερινή]: ΑΠΘ: Κίνδυνος απώλειας 51,5 εκατ. ευρώ λόγω γραφειοκρατίας

[Η Καθημερινή]: ΑΠΘ: Κίνδυνος απώλειας 51,5 εκατ. ευρώ λόγω γραφειοκρατίας

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να χαθεί χρηματοδότηση ύψους 51,5 εκατ. ευρώ, προερχόμενη κυρίως από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η οποία προορίζεται για τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Νανοτεχνολογίας, Νανοϊατρικής και Οργανικών Ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη (ΕΚΝΟΗ), κρούει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ).

Το ποσό που ενδέχεται να χάσουν το ΑΠΘ και η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας από τη μη λειτουργία του Κέντρου, υποστηρίζουν πηγές του Εργαστηρίου, είναι στην πραγματικότητα πολλαπλάσιο: κι αυτό διότι, μεταξύ άλλων, θα μείνουν στο «αέρα» οι τουλάχιστον 500 νέες θέσεις ερευνητικού προσωπικού, που προβλέπεται να δημιουργηθούν τα επόμενα τέσσερα έως έξι χρόνια στο Κέντρο, αλλά και πολλές καινοτομίες και νεοφυείς επιχειρήσεις με επίκεντρο τη νανοτεχνολογία και την τεχνολογία των οργανικών ηλεκτρονικών.

Η δημιουργία του ΕΚΝΟΗ ως επέκτασης του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας, προσθέτουν, είναι μια πρόταση που υποβλήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στην ΕΤΕπ τον Σεπτέμβριο του 2016, αλλά παρότι ήδη από τον Νοέμβριο του 2017 «τρία τμήματα του ΑΠΘ και η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου έχουν αποφασίσει την ίδρυσή του, η Σύγκλητος του ΑΠΘ καθυστερεί αναίτια να δώσει την έγκρισή της».

Ως αποτέλεσμα, αναφέρουν, «ενώ η πρόταση βρίσκεται προς τελική έγκριση από την ΕΤΕπ, είναι ante portas δηλαδή, το όλο εγχείρημα, ένα από τα πιο φιλόδοξα για ολόκληρη την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνο, βρίσκεται στον αέρα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!