Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αποσύρθηκε η ευνοϊκή ρύθμιση για τις επιδοτήσεις με ψευδή στοιχεία
[Η Καθημερινή]: Αποσύρθηκε η ευνοϊκή ρύθμιση για τις επιδοτήσεις  με ψευδή στοιχεία

[Η Καθημερινή]: Αποσύρθηκε η ευνοϊκή ρύθμιση για τις επιδοτήσεις με ψευδή στοιχεία

Στην απόσυρση της δεύτερης παραγράφου του άρθρου 40 του νομοσχεδίου για τις στρατηγικές επενδύσεις, παράγραφος με την οποία επιχειρείτο να δοθεί «συγχωροχάρτι» σε επιχειρήσεις που έχουν λάβει ενισχύσεις από τους δύο προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, ακόμη και με ψευδή στοιχεία υποχρεώθηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο ίδιος, πάντως, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή προανήγγειλε την κατάθεση παρόμοιας διάταξης, με άλλη πάντως διατύπωση, στο πλαίσιο άλλου νομοσχεδίου που θα κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή ίσως και την επόμενη εβδομάδα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προκειμένου να δικαιολογήσει την επίμαχη ρύθμιση, υποστήριξε ότι αυτή αποτελούσε αίτημα των επιμελητηρίων, καθώς και ότι είχε τεθεί και μέσα από ερωτήσεις που είχαν υποβάλει το προηγούμενο διάστημα βουλευτές.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη παράγραφος προέβλεπε δύο «παραθυράκια» για τη μη επιστροφή του συνόλου των ενισχύσεων που έχουν λάβει επιχειρήσεις για επενδυτικά σχέδια των νόμων 3299/2004 αλλά και του 3908/2011 ακόμη και αν έχουν καταθέσει ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία (τιμολόγια) ή έχουν αποσιωπήσει στοιχεία. Ειδικότερα, εάν τα στοιχεία αυτά αφορούσαν την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής και κατά την περίοδο υλοποίησης της επένδυσης καλύφθηκε νόμιμα η ίδια συμμετοχή και ταυτόχρονα τεκμηριώνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης της επένδυσης, ο επενδυτής «τιμωρείται» με μερική παρακράτηση ή επιστρέφει τουλάχιστον το 10% της εγκριθείσας ενίσχυσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!