Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Απόσυρση υπογραφών για το «Τάμα του Εθνους»
[Η Καθημερινή]: Απόσυρση υπογραφών  για το «Τάμα του Εθνους»

[Η Καθημερινή]: Απόσυρση υπογραφών για το «Τάμα του Εθνους»

Τέλος στο χρονικό μιας καταδικασμένης επερώτησης που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και ιδιαίτερα αρνητικές αντιδράσεις έβαλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «αδειάζοντας» πλήρως τους 16 βουλευτές της Ν.Δ. που αναγκάστηκαν να αποσύρουν τις υπογραφές τους από την επίμαχη επερώτηση για το «Τάμα του Εθνους». Είναι σαφές ότι για τον πρόεδρο της Ν.Δ. δεν τέθηκε άλλο ζήτημα. Υψηλόβαθμες κομματικές πηγές, μάλιστα, έπνεαν μένεα για την επιλογή αυτή των βουλευτών που θεώρησαν σκόπιμο την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση να ασχοληθούν με το έργο-σκάνδαλο της χούντας, το οποίο εξήγγειλε το 1968 ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, αλλά έμεινε στις μακέτες.
Δεν χρειάζεται να είναι κανένας ιδιαίτερα οικείος με το πολιτικό ύφος και το κεντρώο πρόσημο του προέδρου της Ν.Δ. για να αντιληφθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με ακροδεξιές λογικές. Υπό αυτό το πρίσμα –«ερώτηση της Χρυσής Αυγής» τη χαρακτήριζε στενός του συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη– η ανάκληση των βουλευτών στην τάξη ήταν επιβεβλημένη.
Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων. Αυτή προβλέπει ότι, όταν μια ερώτηση υπογράφεται από παραπάνω από έναν βουλευτές, θα πρέπει να έχει την έγκριση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!