Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αποψη: Η σημασία και το μέλλον της ΔΕΘ
[Η Καθημερινή]: Αποψη: Η σημασία και το μέλλον της ΔΕΘ

[Η Καθημερινή]: Αποψη: Η σημασία και το μέλλον της ΔΕΘ

Η ​​ομιλία του πρωθυπουργού, όπως κάθε χρόνο, συγκεντρώνει την προσοχή των πάντων στη ΔΕΘ, και δικαίως. Επειτα από 8 χρόνια ύφεσης, οι προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας είναι ισχυρές και όλος ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι για να υπάρξει ανάπτυξη η Ελλάδα θα πρέπει εκτός από τη διατύπωση της ισχυρής πολιτικής βούλησης να πάρει και τα κατάλληλα μέτρα που θα δημιουργήσουν το ελκυστικό επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον που ευαγγελιζόμαστε.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον από ένα πλατύ ακροατήριο. Η επιχειρηματική κοινότητα περίμενε, και ήθελε, να ακούσει τα αναπτυξιακά μέτρα, ρεαλιστικά και συγκεκριμένα, που θα της επιτρέψουν να αναλάβει το ρίσκο νέων πρωτοβουλιών μέσα από τις οποίες θα προκύψει η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ομοίως και η επενδυτική κοινότητα ανέμενε, διά στόματος πρωθυπουργού, να ακούσει τα συγκεκριμένα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης, ώστε να αποφασίσει να υλοποιήσει τα επενδυτικά σχέδια που παραμένουν στο συρτάρι καιρό τώρα.

Η ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας θα προκύψει μόνο με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην πολιτεία και τις προοπτικές της οικονομίας και με την υλοποίηση των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν τη δημόσια διοίκηση και θα μειώσουν τη γραφειοκρατία, θα άρουν τα ρυθμιστικά εμπόδια και θα ανοίξουν τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών και που θα βελτιώσουν τον φοροσυλλεκτικό μηχανισμό και θα διευρύνουν τη φορολογική βάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!