Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αποψη: Μεταμνημονιακή εποχή και ανάπτυξη
[Η Καθημερινή]: Αποψη: Μεταμνημονιακή εποχή και ανάπτυξη

[Η Καθημερινή]: Αποψη: Μεταμνημονιακή εποχή και ανάπτυξη

​​​​Ο φετινός Αύγουστος οριοθετεί, για τη χώρα, το τέλος της εποχής των μνημονίων, το τέλος της διαίρεσης των πολιτικών μας δυνάμεων σε μνημονιακές – κατ’ ανάγκην ή κατ’ επιλογήν – και αντιμνημονιακές και το τέλος μιας οικονομικής πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης, στον σχεδιασμό της οποίας σημαντικό, αν όχι πρωτεύοντα, ρόλο είχαν οι δανειστές, τα συμφέροντα των οποίων, μάλιστα, δεν ταυτίζονταν, τουλάχιστον πάντοτε, με εκείνα της εθνικής οικονομίας μας. Ταυτόχρονα, ο φετινός Αύγουστος αποτελεί και την αφετηρία μιας νέας –αναμφισβήτητα επίπονης– περιόδου, με βασικό διακύβευμα την ανάπτυξη.

Η διαίρεση, πλέον, των πολιτικών δυνάμεων του τόπου –οι οποίες, τώρα, έχουν και την αποκλειστική ευθύνη χάραξης της οικονομικής μας πολιτικής, στο πλαίσιο πάντοτε των ανειλημμένων δεσμεύσεων (Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και Δεσμεύσεις)– κριτήριο θα έχει το αναπτυξιακό τους όραμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, τη στρατηγική τους για την υλοποίησή του και τις προτεινόμενες, επιμέρους, πολιτικές και εξειδικευμένες δράσεις για την προσέγγιση των σχετικών στόχων, εθνικού και μόνο χαρακτήρα.

ΙΙ. Μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική καταστροφή είναι ευκαιρία για τη συνειδητοποίηση λαθών και τη χάραξη μιας διαφορετικής αναπτυξιακής στρατηγικής, η ρήξη, δε, με το στρεβλό παρελθόν αποτελεί για όλους, μετά την πρόσφατη τραυματική εμπειρία, μονόδρομο.

• Καλούμαστε να επαναθεμελιώσουμε ένα ανταγωνιστικό, σε διεθνές επίπεδο, παραγωγικό σύστημα, προσδιορίζοντας, μέσω ευρύτερων συναινέσεων, με σαφήνεια, πληρότητα και σταθερότητα, τόσο τους όρους (αναπτυξιακούς, κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς) που ο επενδυτής οφείλει απαρέγκλιτα να σέβεται, όσο και το γενικότερο πλαίσιο που η πολιτεία υποχρεούται να του εξασφαλίσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!