Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αποψη: Μαύρα σύννεφα στην οικονομία της Γερμανίας
[Η Καθημερινή]: Αποψη: Μαύρα σύννεφα στην οικονομία της Γερμανίας

[Η Καθημερινή]: Αποψη: Μαύρα σύννεφα στην οικονομία της Γερμανίας

Τ​​​​ο ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα, όπου 22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί», είχε πει κάποτε ο Γκάρι Λίνεκερ. Και όντως ήταν μία φράση που είχε καθορίσει επί δεκαετίες τα πεπραγμένα στο ποδόσφαιρο μέχρι τη στιγμή που η Γερμανία δέχθηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις από τη Νότια Κορέα, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της για πρώτη φορά από το 1938, στον 1ο γύρο του Μουντιάλ. Για τους γνώστες της γερμανικής πραγματικότητας, το γεγονός του αποκλεισμού είναι βαρύνουσας σημασίας για τη γερμανική κοινωνία.

Ηταν όμως μία ακόμα αρνητική είδηση για τη Γερμανία, που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων αρνητικών ειδήσεων. Και την ίδια στιγμή, η γερμανική οικονομία συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία της, με ανάπτυξη άνω του 2% (σε ετήσια βάση), υπάρχει σημαντική άνοδος της αγοράς των ακινήτων, η οικονομία τρέχει με πλεονάσματα τόσο σε δημοσιονομικό, όσο και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά και κάτω από το επίπεδο που αντιστοιχεί σε πλήρη απασχόληση.

Παρ’ όλα αυτά, συσσωρεύονται αρνητικές ειδήσεις για τη Γερμανία, όπως οι παρακάτω:

Την καθυστέρηση σχηματισμού ομοσπονδιακής κυβέρνησης μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, διαδέχθηκαν τα προβλήματα μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών με αφορμή την πολιτική στο προσφυγικό.

Το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen που οδήγησε σε υψηλά πρόστιμα στις ΗΠΑ εντείνεται και πρόσφατα είχαμε τη σύλληψη από τις δικαστικές αρχές του Μονάχου, του διευθύνοντος συμβούλου της θυγατρικής Audi, Rupert Stadler.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!