Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Αποψη: Κλιματική αλλαγή, ποιότητα αέρα και EcoPorts
[Η Καθημερινή]: Αποψη: Κλιματική αλλαγή, ποιότητα αέρα και EcoPorts

[Η Καθημερινή]: Αποψη: Κλιματική αλλαγή, ποιότητα αέρα και EcoPorts

Σ​​το διάστημα των δύο τελευταίων ετών, σημειώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο δύο εξαιρετικά σημαντικές εξελίξεις ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Η Συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η εισαγωγή του παγκοσμίου ορίου περιεκτικότητας θείου στα καύσιμα της ναυτιλίας. Οι δύο αυτές εξελίξεις, πέρα από το πολύ μεγάλο όφελος για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, θα έχουν επίσης σημαντική επίδραση στην οικονομία.

Η συμμετοχή όλων των χωρών των Ηνωμένων Εθνών, αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων, πλούσιων, λιγότερο πλούσιων και φτωχών, σφράγισε την τεράστια επιτυχία της Συμφωνίας του Παρισιού. Οι δεσμεύσεις της συμφωνίας στοχεύουν όχι μόνο στο να θέσουν άμεσα φρένο στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Στοχεύουν επίσης στην αλλαγή της αρχιτεκτονικής της παγκόσμιας οικονομίας. Η εφαρμογή της επιταχύνει ραγδαία τη μετάβαση σε μία οικονομία που θα στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μηδενικών εκπομπών. Η μετάβαση αυτή αναμένεται να συμβεί ακόμη πιο γρήγορα από την προηγούμενη ιστορική μετάβαση στην «οικονομία του ατμού» και μετέπειτα στην «οικονομία του άνθρακα». Ηδη πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν πετύχει να συνδυάσουν σημαντικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης με μεγάλη μείωση των εκπομπών τους.

Η εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αφήνει ήδη πίσω της νεκρούς και ζημιές δισεκατομμυρίων σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!