Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αποψη: Ο κίνδυνος της αναιμικής ανάπτυξης
[Η Καθημερινή]: Αποψη: Ο κίνδυνος της αναιμικής ανάπτυξης

[Η Καθημερινή]: Αποψη: Ο κίνδυνος της αναιμικής ανάπτυξης

Σ​​τον απόηχο της επίσκεψης Μακρόν, που κατά τα άλλα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη μεγάλη πολιτική και συμβολική αξία της σηματοδοτώντας έναν ρόλο-αντίβαρο στη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη, τα πραγματικά ωστόσο προβλήματα στη χώρα μας είναι υπαρκτά και παραμένουν δυσεπίλυτα, καθιστώντας τις προβλέψεις για το μέλλον της οικονομίας εξαιρετικά επισφαλείς. Οι επιδόσεις των οικονομικών μεγεθών, μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την ενισχυμένη δημοσιονομική θέση της χώρας, καταδεικνύουν σταθερότητα και τροφοδοτούν την αναπτυξιακή δυναμική της, δίχως όμως να γνωρίζουμε πού τελικά θα κλείσει!

Με ρυθμό ανάπτυξης 0,8% στο β΄ τρίμηνο του 2017 και συνυπολογιζομένου του 0,5% του α΄ τριμήνου, άρα μέσο όρο 0,7%, πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των ρυθμών της τάξης του 3% τα δύο επόμενα τρίμηνα, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αγγίξει το 1,8% ως ετήσιο στόχο ρυθμού ανάπτυξης. Οι επιδόσεις, από την άλλη, συγκεκριμένων δεικτών της πραγματικής οικονομίας έχουν να πουν πολλά:

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ανήλθε τον Ιούνιο στο +3,2% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016, ενισχυμένος κατά 8,1% σε σχέση με τον Μάιο του 2017. Αντίστοιχα, ο δείκτης όγκου κυμάνθηκε τον Ιούνιο στο +3,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του 2017 στο +7,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!