Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Αποψη: Η καταστροφή απαιτεί διαφανείς διαδικασίες
[Η Καθημερινή]: Αποψη: Η καταστροφή απαιτεί διαφανείς διαδικασίες

[Η Καθημερινή]: Αποψη: Η καταστροφή απαιτεί διαφανείς διαδικασίες

Οι καταστροφικές πυρκαγιές φέρνουν και πάλι στην επικαιρότητα την οδυνηρή πραγματικότητα, ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει οργανωμένο κράτος. Για ακόμη μία φορά, ο πολίτης αντιλαμβάνεται ότι ζει σε μια χώρα χωρίς ασφάλεια, σε μια ανοχύρωτη πολιτεία.

Θα ήταν λάθος να αποδώσουμε τις ευθύνες ενός διαχρονικά αποδιοργανωμένου κράτους στη δημόσια διοίκηση. Η δημόσια διοίκηση λειτουργεί στους ρυθμούς της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι κυβερνήσεις υπόσχονται να μεταρρυθμίσουν τον δημόσιο τομέα, αλλά στην πράξη, η υπόσχεση πάντα εκφυλίζεται. Οι κυβερνήσεις αρκούνται στο να διαχειρίζονται αντί στο να κυβερνούν.

Η πραγματικότητα είναι ότι η πολιτική τάξη δεν έχει κουλτούρα στρατηγικού σχεδιασμού. Η παραγωγή έργου δεν είναι καίριο ζητούμενο στην άσκηση πολιτικής στη χώρα μας, ούτε βασικό κριτήριο επιλογής για τον ψηφοφόρο στις εκλογές. Πολιτικοί επανεκλέγονται στη Βουλή με μηδενική έως ελάχιστη παραγωγή έργου ουσίας. Οταν, όμως, διαχειρίζεσαι αντί να πράττεις για να αλλάξεις τα πράγματα, δεν περιορίζεις το μέγεθος της καταστροφής, η αντιμετώπιση της οποίας εναπόκειται πλέον στην τύχη και στον ηρωισμό όσων με πνεύμα αυτοθυσίας σώζουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Εάν δεν αντιστραφούν τα δεδομένα αυτά, είναι προφανές ότι οι καταστροφές θα συνεχίσουν να χτυπούν τη χώρα μας με την ίδια σφοδρότητα.

Στη χώρα του «δεν φταίω εγώ», ευθύνες υπάρχουν, είναι σημαντικές, είναι διαχρονικές και συγκεκριμένες. Είτε αφορούν σε πυρκαγιές, είτε σε πλημμύρες, είτε σε άλλες καταστροφές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!