Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αποψη: Οι αγορές δεν χόρεψαν, η εξάρτηση παρατείνεται
[Η Καθημερινή]: Αποψη: Οι αγορές δεν χόρεψαν, η εξάρτηση παρατείνεται

[Η Καθημερινή]: Αποψη: Οι αγορές δεν χόρεψαν, η εξάρτηση παρατείνεται

Ο​​ι δανειστές και εταίροι ως άμεση προτεραιότητα έχουν να κλείσει το κεφάλαιο Ελλάδα – έχουν πια πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούν στην πορεία προς μια νέα Ευρώπη. Από τη νύχτα της 17ωρης διαπραγμάτευσης ήταν καθαρό: τελευταία ευκαιρία. Ηταν και το πολιτικό στοίχημα της ευρωγραφειοκρατίας να φέρουν στην Ευρωζώνη τους ριζοσπάστες και εθνικολαϊκιστές σε συσκευασία δώρου.

Λίγους μήνες πριν από την προγραμματιζόμενη αποφοίτηση από τους μηχανισμούς στήριξης, η υπόσχεση Γιούνκερ και Γάλλων έχει τηρηθεί – οι προηγούμενες κυβερνήσεις από το 2010 φαντάζουν αντιμνημονιακά γκρουπάκια μπροστά στους Τσίπρα-Καμμένο.

Πλην όμως, η ανεπάρκεια των «καλών παιδιών του Γιούνκερ» έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα προβληματικό μεταμνημονιακό σκηνικό στο οποίο η πιθανότητα να ξανανοίξει το ελληνικό κεφάλαιο σε λιγότερο από δώδεκα μήνες είναι μεγάλη. Ως εκ τούτου, επιστρέφουν στον σχεδιασμό για τη λύση που βολεύει καλύτερα. Ετσι προέκυψε και η παράταση του μνημονίου, για την οποία μας ενημέρωσε έγκριτη γερμανική εφημερίδα.

Οι διαπραγματεύσεις παρουσιάζονται από την κυβέρνηση και την ελληνική ειδησεογραφία ως πολιτικές συζητήσεις με δυνατότητες ελιγμών και επιθυμίες κατίσχυσης. Μπορεί να υπάρχει και αυτό το συστατικό σε ορισμένες φάσεις, όμως η βάση τους είναι η τεχνοκρατική ανάλυση με επιδίωξη λύσης υπό κάποιους πολιτικούς περιορισμούς. Ας δούμε και την πληροφορία για ενδεχόμενη παράταση στο πλαίσιο του συνόλου των ενδείξεων σχετικά με τη μετά τον Αύγουστο περίοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!