Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Απονομή των επιστημονικών βραβείων του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το 2019 παρουσία του ΠτΔ
[Η Καθημερινή]: Απονομή των επιστημονικών βραβείων του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το 2019 παρουσία του ΠτΔ

[Η Καθημερινή]: Απονομή των επιστημονικών βραβείων του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το 2019 παρουσία του ΠτΔ

Απονεμήθηκαν τα επιστημονικά Βραβεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το 2019 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Το βραβείο στον τομέα των εφαρμοσμένων επιστημών/της τεχνολογίας κατέκτησε ο καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης (MIT), Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Στον τομέα των κοινωνικών επιστημών τα βραβεία απονεμήθηκαν στον αναπληρωτή καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Μινεσότας, Λουκά Καραμπαρμπούνη καθώς επίσης και στον αναπληρωτή καθηγητή στο πανεπιστήμιο Μπράουν, Στέλιο Μιχαλόπουλο.

Στον τομέα των βασικών επιστημών το βραβείο κατέκτησε ο επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπεργκ, Γιάννης Μπουρμπάκης.

Το βραβείο στον τομέα των βιοεπιστημών κατέκτησε ο αναπληρωτής καθηγητής στο Icahn School of Medicine Mount Sinai, Παναγιώτης Ρούσσος.

«Με τη δράση αυτή το ίδρυμά μας προσπαθεί να στηρίξει την αριστεία και την αξιοκρατία. Στόχος του ιδρύματος είναι να προβάλλουμε διεθνώς καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες κάτω των 40 ετών που μπορούν να λειτουργήσουν ως υγιή πρότυπα για τις νεότερες γενιές», τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Δημήτρης Βλαστός.

Επιπλέον ο κ. Βλαστός υπογράμμισε: «Θεωρούμε ότι η αναγνώριση των αρίστων είναι μία κίνηση που επιβάλλεται για να μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμα ότι η Ελλάδα διαθέτει τους ανθρώπους για να οικοδομήσουν το μέλλον της. Η αριστεία στη σύγχρονη Ελλάδα είναι μία έννοια παρεξηγημένη, προσβάλλει τους μέτριους και πανικοβάλλει το πολιτικό σύστημα. Δεν θα έπρεπε όμως να είναι έτσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!