Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Σε απολογία σήμερα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος
[Η Καθημερινή]: Σε απολογία σήμερα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

[Η Καθημερινή]: Σε απολογία σήμερα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Κρίνεται σήμερα από ανακριτή και εισαγγελέα η τύχη των δύο γνωστών ποινικολόγων που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, για εμπλοκή στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών, καθώς απολογείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ακολουθεί ο Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η πιο εμβληματική προσωπικότητα της ποινικής δικηγορίας για δεκαετίες, θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή, όχι για να υπερασπιστεί κάποιον από τους πελάτες του, αλλά τον ίδιο τον εαυτό.

Μέσω του συνηγόρου του Θρασύβουλου Κονταξή, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες σε βάρος του και αναμένεται να καταθέσει γραπτό υπόμνημα.

Ο συνήγορος του άλλωστε δήλωσε χθες, ότι θα καταθέσει και αγωγή σε βάρος της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, γιατί με δηλώσεις της, τον εμφάνισε ως ένοχο, πριν ακόμα απολογηθεί, παραβιάζοντας πρόσφατο νόμο, που απαγορεύει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να προκαταλαμβάνουν τις δικαστικές κρίσεις, αγνοώντας το τεκμήριο αθωότητας.

Τις κατηγορίες επίσης αρνείται και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος από τους πλέον γνωστούς ποινικολόγους και ο συνήγορός του, καθηγητής του Ποινικού Δικαίου Χρήστος Μυλωνόπουλος αναμένεται να καταθέσει σήμερα υπόμνημα στον ανακριτή, με στοιχεία κατά του κατηγορητηρίου.

Για τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν για τους δύο ποινικολόγους ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, αλλά και το Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων εξέφρασαν έντονες αντιρρήσεις καθώς υποστηρίχθηκε ότι οι προϋποθέσεις του νόμου για την έκδοση εντάλματος δεν υπήρχαν στις περιπτώσεις των δύο ποινικολόγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!