Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Αποκλείει κατάργηση τουρκικής βίζας, προειδοποιεί με διακοπή ενταξιακών διαπραγματεύσεων ο Χαν
[Η Καθημερινή]: Αποκλείει κατάργηση τουρκικής βίζας, προειδοποιεί με διακοπή ενταξιακών διαπραγματεύσεων ο Χαν

[Η Καθημερινή]: Αποκλείει κατάργηση τουρκικής βίζας, προειδοποιεί με διακοπή ενταξιακών διαπραγματεύσεων ο Χαν

Ολοένα και «μη ρεαλιστικό» γίνεται το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., εκτιμά ο ευρωπαίος επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild. Η Τουρκία απομακρύνεται «εδώ και καιρό, όλο και περισσότερο από την Ε.Ε.», προσθέτει ο αυστριακός επίτροπος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διαβουλεύσεων για μια διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα.

Ο Γιοχάνες Χαν απέκλεισε και την κατάργηση της έκδοσης βίζας για τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν προς την Ε.Ε.. «Όσο η Τουρκία αρνείται να εκπληρώσει βασικά κριτήρια, όπως είναι η προσαρμογή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας που χρησιμοποιείται για τις διώξεις αντιπολίτευσης και επικριτών, δεν είναι δυνατή η κατάργηση της βίζας», υπογράμμισε ο αυστριακός επίτροπος στην γερμανική εφημερίδα.

Στο ερώτημα τι θα έπρεπε να κάνει η Τουρκία για να δώσει ώθηση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ο Γιοαχάνες Χαν απάντησε ότι θα πρέπει κατ΄ αρχήν να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης: «Όλοι όσοι έχουν συλληφθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε μια δίκαιη δικαστική διαδικασία, καθώς και τη δυνατότητα υπεράσπισης ή άσκησης έφεσης. Αυτό ισχύει αυτονόητα και για δημοσιογράφους, όπως ο Ντενίζ Γιουτζέλ. Ζητούμενο είναι επίσης η τουρκική ηγεσία να πάρει αποστάσεις από τα σχέδια επαναφοράς της θανατικής ποινής».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!