Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Απογειώθηκαν κερδοφορία και τζίρος του Αερολιμένα Αθηνών το 2018
[Η Καθημερινή]: Απογειώθηκαν κερδοφορία και τζίρος του Αερολιμένα Αθηνών το 2018

[Η Καθημερινή]: Απογειώθηκαν κερδοφορία και τζίρος του Αερολιμένα Αθηνών το 2018

To ένα μετά το άλλο κατέρριψε πέρυσι τα ιστορικά ρεκόρ που είχε σημειώσει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελ. Βενιζέλος». Υποβοηθούμενος κυρίως από την εισερχόμενη/εξερχόμενη κίνηση από/προς το εξωτερικό της χώρας, ο αερολιμένας Αθηνών πέτυχε πέρυσι, εκτός από ρεκόρ διακίνησης επιβατών (24,14 εκατομμύρια) και πτήσεων (217 χιλ.), ιστορικό υψηλό εσόδων και κερδών. Επίσης, στη διάρκεια της χρονιάς πέτυχε ρεκόρ διακίνησης επιβατών μέσα σε μία ημέρα (99.500 επιβάτες) και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση σε κινήσεις αεροσκαφών (890 πτησεις), μετά εκείνη που σημειώθηκε στον τελικό του Champions League του 2007 (923 πτήσεις).

Αναφορικά με τον κύκλο εργασιών, ο ΔΑΑ παρουσίασε αύξηση κατά 10,4% φτάνοντας τα 478,7 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει τις επιδοτήσεις του τέλους εκσυγχρονισμού & ανάπτυξης του αεροδρομίου (ΤΕΑΑ), γνωστό και ως «Σπατόσημο». Πέρυσι το «Σπατόσημο» που αναλογούσε στη χρήση ήταν χαμηλότερο από εκείνο του 2017, αφού τον Απρίλιο του συγκεκριμένου έτους έγινε μείωση του τέλους για τους επιβάτες των χωρών εκτός της Συνθήκης Σένγκεν (από 22 σε 12 ευρώ). Από την άλλη πλευρά, τα κέρδη ΕΒΙTDA του ΔΑΑ για την περασμένη χρήση ανήλθαν σε 325,5 εκατ. ευρώ, αντιστοιχώντας έτσι σε περιθώριο κέρδους EBITDA 68%.

Tα κέρδη ΕΒΙΤDA ήταν αυξημένα κατά 14,4% σε σχέση με το 2017, ενώ αύξηση κατά 22,1% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, τα οποία ανήλθαν σε 171 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!