Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
4 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
3 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Αποφυλάκιση ζητούν οι κρατούμενοι για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού
[Η Καθημερινή]: Αποφυλάκιση ζητούν οι κρατούμενοι για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού

[Η Καθημερινή]: Αποφυλάκιση ζητούν οι κρατούμενοι για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού

Πατώντας στο χαλί των εγκληματικών παραλείψεων, που οδήγησαν την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού σε πρωτοφανές αδιέξοδο με την κατάρρευση των βασικών κατηγοριών, οι κρατούμενοι εκ των κατηγορουμένων ήδη προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας την απόλυσή τους από τις φυλακές.

Τον χορό των προσφυγών ξεκίνησε ο γνωστός ενεχειροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς, ο οποίος νωρίς χθες το πρωί, διά του συνηγόρου Αλέξη Κούγια, κατέθεσε αίτημα στην ανακρίτρια για να βγει από τις φυλακές, όπου είχε οδηγηθεί λίγη ώρα νωρίτερα. Στο αίτημά του επικαλείται, κατά κύριο λόγο, τις πρωτοφανείς στα δικαστικά χρονικά προχειρότητες και ατέλειες του κατηγορητηρίου.

Ο γνωστός ενεχειροδανειστής βασίζει το αίτημά του στην παράλειψη να θεμελιωθεί στο προανακριτικό στάδιο η κατηγορία της λαθρεμπορίας. Η απάντηση που ζητήθηκε επί του κρίσιμου θέματος της καταβολής των δασμών από την ανακρίτρια και δόθηκε από την ΑΑΔΕ, όταν η ανάκριση ήταν προχωρημένη, δίδει το έναυσμα για τις αιτήσεις απόλυσης των κρατουμένων, καθώς η ΑΑΔΕ τάχθηκε σαφώς υπέρ της άποψης ότι δασμοί για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία δεν προβλέπονται και άρα αδίκημα λαθρεμπορίας δεν υπάρχει.

Ακόμα, στις πολυσέλιδες αιτήσεις τόσο του Ριχάρδου όσο και της γραμματέως του, που επίσης έχει προφυλακιστεί, γίνεται, όπως είναι φυσικό, εκτενής αναφορά τόσο στο νομοθετικό πλαίσιο για τη λαθρεμπορία, που δεν τηρήθηκε, όσο και στη γραπτή θέση που έλαβε ήδη η ανακρίτρια, τασσόμενη χωρίς περιστροφές υπέρ της θέσης ότι λαθρεμπορία δεν υπάρχει και οι κρατούμενοι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!